MUKE VOZAČA

Bole vas leđa i vrat za vrijeme vožnje? Riješite problem na jednostavan način

Postoji metoda sjedenja u automobilu koja će zaštititi vaša leđa i smanjiti rizik od problema

Problemi s vratom za vrijeme vožnje (ilustracija)

 Shutterstock

Mnogi od nas često su suočeni s frustrirajućom realnošću gužvi i kolona na cestama, bilo da se radi o svakodnevnim kraćim ili dugačkim putovanjima.

Iako je ‘beskrajna‘ zatvorenost u putničkoj kabini neugodna zbog ograničenog osobnog prostora, provođenje duljeg vremenskog razdoblja u tom stanju može uzrokovati ozbiljnije bolove u leđima i vratu, upozorava Chris Trembath, stručnjak britanskog Deskupa.

"Za razliku od radnog stola gdje kad god poželite možete protegnuti noge, vrijeme provedeno u automobilu na dugim putovanjima znači da ste zaglavljeni u jednom položaju, osuđeni na upravljač i sjedalo.

Mnogi od nas ionako vode prilično ‘sjedilački način života‘, a dulja razdoblja sjedenja u automobilu sigurno pridonose problemima s leđima i vratom".

Ali nemojte očajavati, Chris kaže da postoji metoda sjedenja u automobilu koja će zaštititi vaša leđa i smanjiti rizik od problema, prenosi Wales Online.

image

Prometna gužva (ilustracija)

CROPIX

Zlatno pravilo je da su vaša leđa u potpunosti naslonjena na sjedalo - koje tada postaje idealna potpora. Važno je i da su ramena opuštena i također naslonjena na sjedalo kako bi se izbjeglo pogrbljivanje."

Nadalje, Chris vozače savjetuje da ‘razbiju‘ dulje vožnje tako da protegnu noge i malo prošeću.

‘To će napraviti čuda‘, zaključuje Chris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:47