BIZARNO

Cryslerov praunuk želi otkupiti ‘obiteljsku srebrninu‘, marke Chrysler i Dodge od Stellantisa. Odbijen je

Nije iznenađujuće da je Rhodes bio razočaran, ali više u načinu na koji je komunikacija vođena, a ne zbog toga što su ga odbili

Frank B. Rhodes

 YouTube Screenshot

Nitko ne želi da se njegovo ime provlači po blatu. Ako pitate Chryslerovog potomka Franka B. Rhodesa, Stellantis upravo to radi istoimenoj tvrtki koju je osnovao njegov pradjed. Međutim, njegova strastvena ponuda da kupi Chrysler, Dodge i Mopar od Stellantisa naišla je na hladno odbacivanje.

image

Dodge Charger Daytona EV

Dodge

Stellantis je vlasnik čak 14 aktivnih marki, no mnoge od njih su u vrlo lošem stanju. tako Chrysler trenutno proizvodi samo jedan model uz prodaju koja nije ni sjena nekadašnjim vrijednostima. Zbog svega toga su se tijekom ljeta pojavile i glasine da će Stellantis prodati ili ugasiti neke svoje marke, no naposljetku je Carlos Tavares sve demantirao. Ipak, situacija u američkom dijelu Stellantisa je daleko od bajne, a moral je dodatno srozan otpuštanjem 2450 radnika u tvornici u Detroitu zbog ukidanja modela Ram 1500 Classic.

image

Carlos Tavares

Prošlog ponedjeljka se u čitavu priču uključio Frank B. Rhodes s ciljem da spasi ono što je ostalo od njegovog automobilskog naslijeđa. Walter P. Chrysler imao je četvero djece: dva sina i dvije kćeri. Bernice, njegova druga kći, je Rhodesova baka i čini se da je Rhodes danas jedini preostali praunuk Waltera P. Chryslera. Prema Automotive Newsu, on se i prije miješao, kada je pokušao zaustaviti formiranje Stellantisa.

image

Frank B. Rhodes

Ovaj put, Rhodes je napisao prijedlog na 17 stranica Tavaresu, koji je objavljen na Mopar Insiders. U njemu govori o potrebi ponovnog fokusiranja na inovacije, ponovnog osnaživanja entuzijazma kupaca i vraćanja američkih korijena. Zanimljivo, nije spomenuo nikakve financijske detalje oko kupnje, no sumnja se da Rhodes nema ni približna sredstva za ovu transakciju. Naime, on je samo mali proizvođač namještaja koji sigurno nema dovoljno novca da kupi globalne automobilske kompanije.

Unatoč tome, Rhodes je napravio i YouTube video kako bi dopunio svoju strastvenu molbu. Šestominutni isječak sadrži snimku Rhodesa koji poetično govori o tome što Chrysler znači njemu i svijetu, nakon čega slijedi brzi kolaž Chryslerove 99-godišnje povijesti.

Tvrtka je na sve ovo poslala odgovor, no umjesto da mu se obrati izravno, poslano je priopćenje za javnost:

“Stellantis potvrđuje interes za svoje sjevernoameričke brendove i još jednom potvrđuje predanost Kompanije svom cjelokupnom portfelju od 14 moćnih, legendarnih brendova, od kojih je svaki dobio 10-godišnji vremenski okvir za izgradnju profitabilnog i održivog poslovanja,” stoji u izjavi od 30. kolovoza. “Kao i brendovi Jeep i Ram, Chrysler i Dodge predvodnici su Stellantisove transformacije u čistu mobilnost. Tvrtka ne teži odvajanju nijednog od svojih brendova.”

image

Carlost Tavares

Nije iznenađujuće da je Rhodes bio razočaran, ali više u načinu na koji je komunikacija vođena, a ne zbog toga što su ga odbili. “Budući da sam poslao prijedlog Carlosu Tavaresu i izvršnoj direktorici Chryslera i Rama Christine Feuell, očekivao sam da će njihov odgovor doći izravno meni. Umjesto toga, za njihove sam komentare saznao iz medija”, rekao je Rhodes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:53