SVJETSKA PREMIJERA

Elegantni brat "Jedinice": Ovo je osvježeni BMW serije 2 Gran Coupe, evo što je sve novo

Novi BMW serije 2 Gran Coupé proizvodit će se u tvornici BMW Group u Leipzigu, a uvođenje na tržište započet će u ožujku

BMW serija 2 Gran Coupe

 BMW Media

Čak i u svom prvom izdanju, BMW serije 2 Gran Coupé bio je elegantniji "brat" serije 1. Druga generacija modela s četvera vrata donosi potpuno obnovljeni pogonski portfelj, dodatno razvijenu tehnologiju ovjesa i sustave za djelomično automatiziranu vožnju i parkiranje.

image

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW Media

Vanjski dizajn novog BMW-a serije 2 Gran Coupé je opsežno moderniziran. Prednji dio je vrlo sličan Seriji 1, a "zlobnici" će reći i staroj Kiji Ceed, dok dinamično rastegnuta silueta i stražnji dio čine da cijeli auto izgleda mnogo dinamičnije od originala i mnogo atraktivnije od prethodnika.

image

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW Media

Unutrašnjost serije 2 tek se neznatno razlikuje od serije 1. Najnovija generacija operativnog sustava temelji se na BMW Operating System 9 i omogućuje korištenje digitalnih usluga kao što su video streaming i igranje igrica u automobilu. Operacija je u potpunosti dizajnirana za dodir i glas. Unutrašnjost uključuje dinamične unutarnje ukrasne trake s pozadinskim osvjetljenjem izrađene od aluminija, BMW zakrivljeni zaslon i redizajnirani selektor mjenjača.

image

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW Media

Na vrhu ponude modela je BMW M235 xDrive Gran Coupé, kojeg pokreće četverocilindrični motor od 221 kW (300 KS) i koji ubrzava od nula do 100 km/h za 4,9 sekundi. Standardno ima prilagodljivi sportski ovjes uključujući sportski sustav upravljanja i inteligentni pogon na sve kotače. Također je dostupan M Performance orijentiran na trkaću stazu koji donosi 19-inčne kovane kotače od lake legure i vrhunski kočioni sustav.

image

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW Media

U ponudi će na početku prodaje još biti četverocilindrični benzinski i dizelski motori sa 170 KS u novom BMW-u 220 Gran Coupé kao i sa 163 KS u novom 220d Gran Coupéu i 150 KS u novom 218d Gran Coupéu. Kao što ste možda primijetili benzinski modeli više nemaju slovo "i" u nazivu.

image

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW Media

Svi motori standardno su opremljeni automatskim 7-stupanjskim Steptronic mjenjačem s dvostrukom spojkom, a pogoni modela 220 Gran Coupé i 220d Gran Coupé elektrificirani su 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom.

image

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW Media

Povećana krutost konstrukcije trebala bi novom modelu dati poboljšanu agilnost, preciznost upravljanja i dinamiku u zavojima. Poboljšanja ovjesa, između ostalog, uključuju novu tehnologiju amortizera.

image

BMW serija 2 Gran Coupe

BMW Media

Novi BMW serije 2 Gran Coupé proizvodit će se u tvornici BMW Group u Leipzigu, a uvođenje na tržište započet će u ožujku 2025. godine. Proizvođač još nije otkrio cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 23:27