SF90 I 812 GTS

Ferrari ukida dva izuzetno popularna modela. Sve je dio plana

Uvijek se nešto događa u njihovoj ponudi, iako ovaj mjesec ne donosi lansiranje novih vozila, već odlazak dva fascinantna modela

Ferrari SF90 Stradale

 Ferrari

Ferrarijeva linija nikada nije bila ovako sveobuhvatna. Uvijek se nešto događa u njihovoj ponudi, iako ovaj mjesec ne donosi lansiranje novih vozila, već odlazak dva fascinantna modela: izuzetno uspješne SF90 Stradale i 812 GTS.

image

Ferrari SF90 Stradale

Ferrari

Ferrari je najavio kraj coupea i kabrioleta u dokumentu o rezultatima prodaje u prvoj polovici 2024. godine. SF90 Stradale će uskoro biti zamijenjen novim modelom koji je već u zadnjoj fazi razvoja, a 812 GTS već ima nasljednika, novi model 12Cilindri Spider. Ipak, SF90 će još neko vrijeme preživjeti kao prestižna XX verzija jer su njene isporuke počele tek prije nekoliko mjeseci.

image

Ferrari SF90 XX Stradale

Također, Ferrari navodi da su isporuke modela Roma i 812 Competizione smanjene u drugom tromjesečju 2024. jer se dva kupea približavaju kraju životnog ciklusa. Pojedinosti o Rominoj zamjeni obavijene su velom tajne, ali logika nam govori da će Roma Spider ostati dulje jer je model star manje od dvije godine. Što se tiče 812 Competizione, njegovo mjesto u liniji već je zauzeo 12Cilindri.

image

Ferrari 812 GTS

Damir Arapović

Do lipnja Ferrari je isporučio 7044 automobila diljem svijeta, što je povećanje od jedan posto u usporedbi s prvih šest mjeseci 2023. godine. Budućnost za Ferrari izgleda svijetla budući da legendarni proizvođač superautomobila ima dovoljno narudžbi za isporuke sve do 2026. godine. Rast je potaknut velikom potražnjom za novim modelima 12Cilindri.

image

Ferrari 12Cilindri

Ferrari Media

Za razliku od Lamborghinija, gdje je Urus pokretačka snaga prodaje, Ferrari je obećao da neće postati marka usmjerena na SUV. Zato će proizvodnja Purosangue biti ograničena na samo 20 posto ukupne godišnje proizvodnje brenda. Linija Ferrarija će se proširiti kako bi uključila potpuno električni model krajem 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 21:06