Poput pretka

Fiat je otkrio unutrašnjost nove Grande Pande: Prepuno retro detalja i zanimjivih, jednostavnih rješenja

Posebna pažnja posvećena je optimizaciji raspoloživog prostora u unutrašnjosti. Na armaturnoj ploči nalaze se pretinci s ukupno 13 litara

Fiat Grande Panda

 Fiat

Fiat Grande Panda više nema previše veze sa svojim prethodnikom. Sada je to gotovo četiri metra dugačak kompaktni SUV koji pokreće potpuno električni ili hibridni pogon. U interijeru, međutim, dizajn uključuje mnoge retro detalje.

image

Fiat Grande Panda

Fiat Media

Prva prepoznatljiva značajka Fiat Grande Pande su ovalne prednje armature te sklop digitalnih instrumenata i dodirnog zaslona koji su također okupljeni u još jedan oval. Ovalni oblik inspiriran je oblikom povijesne trkaće staze Lingotto na krovu bivše Fiatove tvornice u Torinu. Grande Panda koristi 10-inčnu digitalnu instrument ploča i 10,25-inčni dodirni zaslon.

image

Fiat Grande Panda

Fiat Media

Posebna pažnja posvećena je i optimizaciji raspoloživog prostora u unutrašnjosti. Na armaturnoj ploči nalaze se pretinci s ukupno 13 litara. Pretinac od 3 litre podsjeća na poznatu otvorenu viseću mrežu koju je dizajnirao Giorgetto Giugiaro za Pandu iz 1980. godine. Sveprisutni Stellantisov prekidač na središnjoj konzoli između sjedala služi za upravljanje automatskim mjenjačem.

image

Fiat Grande Panda

Fiat Media

U unutrašnjosti Fiat Grande Pande pronaći ćete nekoliko žutih ukrasnih elemenata koji ocrtavaju obrise ventilacijskih otvora, ploče s instrumentima i središnje konzole.

image

Fiat Grande Panda

Fiat Media

Zaigrana, ali zanimljiva je i prozirna žuta ploča desno od dodirnog zaslona po kojoj se penje silueta prve Pande. Dio armaturne ploče prekriven je bambusovim vlaknima, uključujući i pretinac za rukavice.

image

Fiat Grande Panda

Fiat Media

Prednja sjedala s integriranim naslonima za glavu imaju dizajn "šahovnice", kao i stražnja sjedala. Tu su i žuti kontrastni šavovi i žuti natpis “Panda made with love in Fiat”.

image

Fiat Grande Panda

Fiat Media

Iako je s dužinom od 3,99 metara kraća od prosjeka B-segmenta, odnosno tipičnih gradskih auta, Fiat iskorištava mogućnosti Stellantisove nove platforme kako bi ponudio pet sjedala s dovoljno mjesta i vrlo dobar kapacitet prtljažnika. Prtljažnik ima 361 litru obujma, osjetno mnogo više nego kod aktualne Pande s 225 litara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 22:53