MUPPET SHOW

Ima li koga za volanom? Policija traži vozača koji se narugao kamerama za brzinu

Ako osumnjičenik prizna da je upravljao autom dok je nosio masku, suočit će se s dodatnom kaznom
 Polizeiticker Deutschland/ Facebook

Prometna kamera njemačke policije prije nekoliko je dana snimila bizarnu situaciju na cesti u okolici Dortmunda. Za volanom karavanskog Audija RS2 bio je Cookie Monster, plavi lik iz dječje televizijske emisije Sesame Street, poznat po svojoj proždrljivosti i ljubavi prema kolačićima.

Prema policijskom izvještaju, vozač Audija je prekoračio brzinu za 11 km/h i prijeti mu kazna od 40 eura.

Audi je u vlasništvu 57-godišnjeg muškarca iz Hagena, no zbog maske koju je vozač nosio na glavi, policija ne može identificirati tko je u tom trenutku vozio auto.

Vlasniku će kazna biti isporučena poštom na kućnu adresu.

image
Polizeiticker Deutschland/ Facebook

Glasnogovornik policije Peter Bandermann rekao je da još uvijek traže vozača: ‘Možda je to nekome zabavno, ali nošenje maske lika iz Muppet Showa u vožnji je itekako ozbiljno. Ako osumnjičeni prizna da je upravljao autom dok je nosio masku, suočit će se s dodatnom kaznom od 60 eura jer je nošenje maske tijekom vožnje u Njemačkoj zabranjeno. Na dijelu gdje je ograničenje 80 km/h, on je vozio 91 km/h‘.

To znači da je osumnjičenik suočen s ukupnom kaznom od 100 eura.

Audi RS2 Avant, nastao u suradnji s Porscheom, obilježio je početak ere sportskih obiteljskih karavana Audija. S motorom od 315 KS, s mjesta do stotke stiže za samo 4,8 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 10:56