SVJETSKA PREMIJERA

Jedan je Escalade: Više američki i razmetljivo teško može, ogromna SUV ikona doživjela redizajn

Automobil je dugačak 570 centimetara, a u visinu mjeri 193 cm. Standardni kotači imaju 22 inča, a dostupna je i verzija od čak 24 inča

Cadillac Escalade

 Cadillac Media

Escalade definira američki SUV luksuz i jedan je od najpoznatijih modela iz SAD-a. Aktualni model Cadillac je sada detaljno redizajnirao. Promjene su odmah vidljive jer ogromni luksuzni SUV dobiva prednji dio inspiriran Escaladeom IQ s okomitim prednjim svjetlima i tankim pokazivačima smjera.

Pridružuje im se veća maska koja ima jedinstven izgled ovisno o opremi. Svjetlo je postalo središnji element dizajna za Cadillac, stoga ne čudi što osvijetljeni prednji grb dolazi u seriji, međutim, V-Series i Premium Luxury Platinum idu još dalje s osvijetljenim okvirom maske.

image

Cadillac Escalade

Cadillac Media

Koliko je američka predodžba velikog SUV-a drugačija od europske dokazuju i ovi podaci. Automobil je dugačak 570 centimetara, a u visinu mjeri 193 cm. Standardni kotači imaju 22 inča, a uz nadoplatu dostupna je i verzija naplataka od čak 24 inča što su najveći kotači ikada ponuđeni na Escaladeu.

image

Cadillac Escalade

Cadillac Media

Escalade će se nuditi s električnim otvaranjem i zatvaranjem vrata. Vozačeva vrata mogu se programirati da se automatski otvaraju dok se približavate, a tu su i senzori koji sprječavaju da se sudare s obližnjim preprekama. Kada uđete, možete jednostavno pritisnuti papučicu kočnice i vrata će se zatvoriti.

Ostala troja bočna vrata također se mogu pokretati električno.

image

Cadillac Escalade

Cadillac Media

Unatoč tome što je riječ o redizajnu, unutrašnjost je potpuno nova. Njom dominira predimenzionirani "zakrivljeni zaslon" od ruba do ruba prednjeg dijela koji kombinira 35-inčni zaslon za vozača i 20-inčni zaslon za suvozača. Tu je i treći dodirni zaslon ispod njih, kao i novi upravljač, mjenjač na stupu volana i sustav ambijentalnog osvjetljenja u 128 boja. materijali su kvalitetniji, a dizajn moderniji.

image

Cadillac Escalade

Cadillac Media

Uz nadoplatu je dostupan i Executive Second Row paket. Dodaje središnju konzolu sa stražnjim "komandnim centrom", dva bežična punjača za pametne telefone i uvlačive stoliće s ladicama. Osim toga su tu i dva 12,6-inčna zaslona i masažna sjedala sa zvučnicima u naslonima za glavu. Koliko je Escalade razmetljiv dokazuje i to da standardni audio sustav ima 19 zvučnika, a uz doplatu se nudi i premium AKG Studio Reference sustav s do 40 zvučnika!

image

Cadillac Escalade

Cadillac Media

Redizajnom je ukinuta jedina dizelska pogonska opcija s 3,0-litrenim turbodizelskim rednim šesterocilindričnim motorom. Sve modele sada pokreće 6,2-litreni V8. Osnovna verzija ima 426 KS i 624 Nm okretnog momenta, dok Escalade-V s kompresorom ima 691 KS i 885 Nm. Oba motora dolaze u kombinaciji s deseterostupanjskim automatskim mjenjačem.

image

Cadillac Escalade

Cadillac Media

Novi Cadillac Escalade krenut će u proizvodnju krajem ove godine, a cijena će biti objavljena kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2024 17:37