NESTALI U BUKTINJI

Koga je to kupio Volkswagen? Ogroman požar ispred tvornice progutao nove električne automobile

Šteta se mjeri u milijunima eura, a uzrok za sad nije poznat
 Michael S/Youtube

Litij-ionske baterije, koje se koriste u mnogim proizvodima uključujući električne automobile, električne bicikle, sustave za pohranu energije, mobitele, igračke - vrlo su osjetljive na visoke temperature i lako zapaljive.

S obzirom na to da imaju visoku energetsku gustoću, takvi se požari brzo šire i teško ih je ugasiti. Za gašenje požara potrebno je mnogo truda i vremena.

Najnoviji slučaj zapaljenja stiže iz Amerike, točnije s parkirališta ispred tvornice Riviana gdje se zapalilo nekoliko novih električnih vozila.

Glasnogovornik vatrogasne službe rekao je za The Verge da je dojava o požaru stigla u subotu navečer, a trenutno se vodi istraga o uzroku požara.

‘Ovo je vrlo složena istraga tako da nemamo vremenski okvir kada će se moći utvrditi uzrok. Šteta se mjeri u milijunima eura, ali najvažnije da nije bilo ozlijeđenih osoba‘, zaključio je glasnogovornik.

Dio kompanije Rivian nedavno je kupio Volkswagen za milijardu eura, a prema potpisanom sporazumu, u idućih nekoliko godina njemačka će kompanija investirati dodatnih pet milijardi eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:56