RENDER

Lancia Anthea: Ovako bi mogla izgledati luksuzna limuzina kojom Stellantis želi pokrenuti brend

Stellantis ima velike planove za Lanciu. Žele je repozicionirati kao luksuzniji segment asortimana, odmah iza Maseratij
Lancia Anthea (render)
 Alessandro Capriotti

Nova korporativno ime nastalo spajanjem FCA i PSA grupe, Stellantis, želi ponovno pokrenuti Lanciu, a zatim je repozicionirati kao luksuzniji segment svog asortimana, odmah iza Maseratija. Doznajemo kako bi plan trebao provesti Lancijin CEO, Luca Napolitano, s time da je realizacija donekle već započela predstavljanjem Ypsilona ranije ove godine.

Očekuje se kako će sljedeći model, koji će talijansku kompaniju gurnuti na vrh Stellantisove ponude, biti Lancia Anthea, no za sada postoje samo skice i glasine. Naime, dizajner Alessandro Capriotti, koji je također radio na skicama Giulije Coupe, stvorio je zanimljivi render koji, premda samo digitalno, pokazuje kako bi automobil trebao izgledati. Riječ je o elegantnoj i senzualnoj limuzini inspiriranoj Fulvijom i Deltom, koja "odgovara luksuznom svijetu".

image
Lancia Fulvia Coupe (1965-1976)
WheelsAge

Atletske i dinamične linije karoserije Capriottijevog dizajna nose dašak futurizma, no prepoznatljive su i stilske reference na prošlost talijanske kompanije, i to na ikonične modele poput Fulvije te najnovije generacije Delte. Prednjim krajem dominiraju vertikalne kromirane trake uokvirene u dijamantni oblik maske, a njenu liniju prate moderna i oštra LED prednja svjetla.

Osim atletskih linija karoserije, sportski izgled postignut je zahvaljujući i prednjem braniku s detaljima poput bočnih otvora za zrak, na kojima se nastavlja kromirani horizontalni profil. Prisutnost izraženog prednjeg razdjelnika ističe se važnost aerodinamike.

image
Lancia Delta (2008-2014)
WheelsAge

Kao dio Stellantisa, Lancia sada na raspolaganju ima mnogo više platformi za graditi svoj asortiman. Nakon desetljeća stavljanja na stranu, može se reći kako je Lancia konačno počela dobivati pozornost koju zaslužuje. Direktor talijanskog brenda najavio je reorganizaciju s trenutnim učinkom. "Završili smo s traženjem tima stručnjaka za izgradnju budućnosti Lancie, oslanjajući se na ogroman potencijal strasti, predanosti i vizije", izjavio je Napolitano.

Međutim, s obzirom na razinu trenutne nesigurnosti na tržištu, posebice u premium segmentu, nije moguće sa sigurnošću reći kako će se stvari odvijati. Za sada se samo možemo nadati da Stellantis ne zaboravi otkada postoji ime Lancia, i što predstavlja. Svakako izgleda da je pred Lanciom novo doba i nadamo se velikom povratku na scenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:29