SLUŽBENO JE

Mazda CX-5 neće biti ukinuta. Stiže nasljednik treće generacije s hibridnim pogonom

Također, ne zna se za koja će sve tržišta novi CX-5 biti namijenjen, no veliki su izgledi da stiže u Europu jer kod nas nema CX-50

Mazda CX-5, ilustracija

 Mazda Media

Iako je već poprilično “zašla u godine” aktualna Mazda CX-5 (na slikama) još uvijek je jedan od najprodavanijih modela ove marke. U posljednje vrijeme je bilo sve više nagađanja da automobil neće dobiti nasljednika, pogotovo nakon pojave podjednako velikog CX-50 koji se prodaje na američkom i kineskom tržištu.

image

Mazda CX-5

Mazda Media

No, nova generacija sada je službeno potvrđena. Najava je tiho objavljena u dokumentu koji se odnosi na financijske rezultate tvrtke za fiskalnu godinu koja završava 31. ožujka 2024. Jedina druga informacija koju je Mazda podijelila jest da će model treće generacije koristiti hibridni pogonski sklop razvijen u samoj Mazdi. Japanski se brend nije otkrio hoće li to biti klasični ili plug-in hibrid.

image

Mazda CX-5

Mazda Media

Ovdje valja napomenuti da Mazda već ima plug in hibridne sustave, no za veće modele CX-60 i CX-80, a koristi i Toyotne hibridne sustave, primjerice u Mazdi 2 Hybrid koja je zapravo preimenovani Yaris, ali i u CX-50 u Kini.

image

Mazda CX-5

Mazda Media

Također, ne zna se za koja će sve tržišta novi CX-5 biti namijenjen, no veliki su izgledi da stiže u Europu jer kod nas nema CX-50.

image

Mazda CX-5

Mazda Media

Iako se u dokumentu spominje i nova atraktivna električna Mazda6, no ona će se prodavati samo u Kini gdje će biti dostupna i kao plug-in hibrid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 13:50