sve je snimljeno

Mladić kupio potpuno razbijenu Teslu na aukciji: ‘Spojio sam se na računalo i pronašao nevjerojatnu snimku‘

Tinejdžer navodi da je potrošio otprilike 25.000 dolara na cijeli projekt vraćanja Tesle na cestu, od kupnje na aukciji do ulaganja

Tesla, ilustracija

 Ringo Chiu/Zuma Press/Profimedia

Mladić iz SAD-a, stručnjak za informatiku i električne automobile odlučio je počastiti svoje roditelje automobilom pa im je nedavno kupio razbijenu Teslu Model 3, piše unilad.com.

‘Kupio sam ovaj totalno uništeni Model 3 i odlučio ga popraviti u svojoj garaži. Kada sam ga u potpunosti popravio, spojio sam se na računalo automobila i dohvatio snimke pohranjene na Teslinom računalu. Tada sam konačno otkrio kako je automobil uništen, premda kod aukcije nije bilo tih podataka".

Dakle, Tesla je pohranila situaciju na video snimci zbog koje je završila na dražbi, govori mladić na Youtube kanalu Winston‘s Garage.

Snimka prikazuje bivšeg vlasnika u vožnji dok se drugi automobil iznenada pojavio s njegove desne strane. Vozač Tesle udario je drugi auto s vozačke strane i napravio veliku štetu na oba automobila.

Na Tesli je od strane osiguranja proglašena totalna šteta te ju je vlasnik prodao Winstonu Geico Insuranceu‘ - navodi 18-godišnji mladić.

S najboljom ponudom je pobijedio na aukciji i kupio razbijenu Teslu za 15.000 dolara prije nego što se upustio u popravak.

U videu objašnjava da je potrošio otprilike 25.000 dolara na cijeli projekt - uključujući 15.000 dolara za kupnju i dodatnih 9.000 dolara za rezervne dijelove. Tisuću dolara otišlo je poreznoj upravi.

To znači da je svojim roditeljima kojima je poklonio auto uštedio mnogo novca - jer, premda prethodno razbijen, s ukupnim troškom od 25.000 dolara, njegov je Model 3 iz 2018. godine osjetno jeftiniji od novog Modela 3, koji u SAD košta oko 52.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 11:56