dugogodišnja veza

Može imati što želi, no ima sve nove Kije: Pogledajte video iz garaže jednog od najboljih tenisača svih vremena

Rafael Nadal je senzacionalan tenisač, a njegova kolekcija automobila je vrlo zanimljiva, otkrivamo i zašto

Rafael Nadal, ilustracija

 Profimedia

Španjolac Rafael Nadal ostat će upamćen kao jedan od najboljih tenisača svih vremena, s čak 22 naslova na Grand Slam turnirima i 14 rekordnih osvojenih Roland Garrosa na zemljanoj podlozi. Uz to, na prvom mjestu ATP rang liste proveo je ukupno 209 tjedana i osvojio 92 turnira. Iako je najavio mirovinu, o njegovim epskim mečevima, poglavito s Federerom i Đokovićem, pričat će generacije.

Kao što je poznato, španjolski as je nedavno na svojim društvenim mrežama objavio kako će napokon objesiti rekete o klin, te da će ipak zadnji meč odigrati za španjolsku Davis Cup reprezentaciju krajem godine, najvjerojatnije u paru s mladim Carlosom Alcarazom.

Manje poznato i ne previše nametljivo, u svojoj dugoj uspješnoj karijeri Rafa je imao brojna sponzorstva, no jedno traje već dvadeset godina. Potpisnik ovih redaka prije 18 godina je na Salonu automobila u Madridu 2006. imao je priliku upoznati i čitateljima predstaviti novi trendovski kompaktni jednovolumen Kiju Carens koji je tada doživio premijeru, ali i tada još svježe partnerstvo mlađahnog španjolskog tenisača i korejske kompanije, koje traje sve do danas.

Podsjetimo, bila je 2004. godina kada je korejska marka uzela Nadala za njihovog ambasadora, a koji je tada bio na rehabilitaciji zbog ozlijede. Globalno, Kia Motors je tada bila veliki sponzor Davis Cupa, no s vjerom u 17-godišnjeg igrača bez interesa za automobile, bez vozačke dozvole i bez osvojenih Roland Garrosa u vitrini, Korejci su igrali su na sve ili ništa.

I pogodili! Jer, dvadeset godina kasnije, Nadal još uvijek predstavlja Kiju i nastavit će surađivati s tom markom i nakon aktivne karijere.

“Rafa je bio najbolji predstavnik o kojem je korejski brend u usponu mogao sanjati. Uvijek je pokazivao svoju lojalnost, daleko iznad svojih sponzorskih zahtjeva, i donio nam je veliku promociju,” rekao je Eduardo Dívar, generalni direktor Kia Motors Iberia, 2019. godine, na 15 godišnjici partnerstva.

Kia je prema ugovoru osiguravala da Nadal uvijek dobije aktualni model korejskog proizvođača za vožnju, uz njegove vlastite supersportske vedete u garaži, a proslavljeni tenisač trenutno svakodnevno vozi električni model EV9, koji savršeno odgovara trenutnim obiteljskim potrebama.

Rafa je uvijek pokazivao svoju odanost i predanost brendu koji mu je vjerovao na početku i koji ga prati kroz cijelu njegovu sportsku karijeru.

U videu njegovog voznog parka vidimo da ima u koleciji i neke supersportske automobile, no njegov je imidž je uvijek vezan uz Kiju, a ostala "konjica" ostaje u diskretnoj pozadini skrivena ceradama u garažnom prostoru njegove Rafa Nadal Academy škole tenisa.

Tako uz većinu novih Kia modela, njegova zbirka vozila uključuje sportske automobile kao što su Ferrari 458 Italia, Mercedes AMG GT S, Aston Martin DBS pa čak i motocikl Harley-Davidson... U igračkoj mirovini sigurno mu neće nedostajati vozila za sve prilike...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2024 14:08