punili bačve

Na benzinskoj postaji ukrali goriva u vrijednosti 12.000 eura uz pomoć običnog magneta, no brzo su ‘provaljeni‘

Pregledavanje snimki s nadzornih kamera nije dugo trajalo. Zločince su policajci uhvatili na djelu u noći s 15. na 16. kolovoza

Krađa goriva

 Gendarmerie du Var

Kako bi otključali benzinsku pumpu na samoposlužnoj postaji u južnom departmanu Var (Francuska) i točili gorivo bez plaćanja, lopovi su koristili običan magnet. Ukrali su oko 6000 litara u nekoliko dana, ali su na kraju uhvaćeni.

Automatizirane pumpe Intermarché de Cuers omogućuju plaćanje gotovinom 24 sata dnevno, piše Var Matin, a prenosi Revija HAK. Na primjer, ubacivanjem od 10 € u automat dobivate otključavate ‘pištolj’ i možete točiti gorivo u plaćenom iznosu.

Kriminalci su s obje strane duple pumpe postavili vozila, Peugeot 407 i Renault Master natovaren bačvama.

image

Krađa goriva, snimka s kamere

Gendarmerie du Var

Aktivirali su pumpu i otključali jedan od pištolja, a potom, postavljanjem magneta, otključali drugi pištolj istog distributera, bez ograničenja točenja. Tako su nekoliko večeri zaredom punili bačve koje su prevozili kombijem. Svaki put su ukrali između 500 i 1500 litara goriva ukupnog iznosa oko 12.000 eura.

Upozorena neobjašnjivim padom razine goriva u spremnicima, uprava Intermarchéa podnijela je pritužbu žandarmeriji 9. kolovoza, što je potaknulo istragu. Pregledavanje snimki s nadzornih kamera nije dugo trajalo. Zločince su uspjeli uhvatiti na djelu u noći s 15. na 16. kolovoza. Uhićena su tri muškarca s prebivalištem na području Pariza i čeka ih suđenje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:51