adrenalinski užitak

Najluđi auto rekord ikada: Pogledajte spektakularan bungee skok u Nisssanu s visine od 65 metara

Za izvođenje vratolomije korišten je poseban kavez za dodatno osiguranje, a za volanom je bio profesionalni trkač i kaskader Laurent Lasko

Nissan Qashqai bungee skok

 Nissan France

Novi Nissan Qashqai postavio je Guinnessov svjetski rekord za najviši bungee skok automobilom ikada izveden, strmoglavivši se sa 65 metara visine na koju ga je dignula dizalica u mjestu Puteauxu, u blizini Pariza. Međutim, unatoč službenom Guinnessovom rekordu, čini se da ovo nije bio najviši bungee skok jednog automobila u povijesti.

Nissan je odlučio pustiti Qashqai e-Power da "padne s neba" za TV kampanju koja promovira novi model, a koja bi trebala biti emitirana kasnije ovog mjeseca. Proizvođač automobila kaže da ova reklamna kampanja ima za cilj prizvati duh "povijesnih TV reklama" za Qashqai.

Za izvođenje vratolomije korišten je poseban kavez za dodatno osiguranje, a za volanom je bio profesionalni trkač i kaskader Laurent Lasko. Skok je prošao bez problema, a službenici Guinnessa su potvrdili da je Qashqai postavio novi rekord. No, u prošlosti su izvedeni i drugi značajni bungee skokovi u automobilu, i to s većih visina, ali čini se da ih Guinness nije ocjenjivao. Organizacija napominje da su "kako bi pokušaj bio uspješan, i auto i bungee uže morali ostati neoštećeni".

Još 1992. godine kok je promovirao novi Jimmy, američki proizvođač GMC bacio je automobil s mosta New Rover Gorge u Victoru, u američkoj saveznoj državi Zapadnoj Virginiji. Tada automobil nije imao vozača za volanom, ali je pao znatno dublje od Qashqaija, čak 263,7 sve dok ga uže nije zadržalo na putu prema rijeci ispod. Top Gear je za svoju 28. sezonu također napravio auto bungee skok. U jednoj epizodi, Andrew ‘Freddie‘ Flintoff sjedio je Roveru Metrou koji je pao s vrha brane visoke 164 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 17:03