SVJETSKA PREMIJERA

Najluksuzniji kabriolet na svijetu? Ovo je novi Mercedes Maybach SL

Auto je nešto sporiji od Mercedesa AMG SL63, ali s njim dijeli pogon i svemu dodaje obilje luksuznih detalja, do kojih su neki i malo "kičasti"

Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series

 Mercedes- Benz

Stigao je novi Mercedes-Maybach, a to nije neka ogromna limuzina ili gigantski SUV. Novi Mercedes Maybach SL 680 u novoj Monogram seriji diže automobil na još višu razinu nadogradnjama usmjerenim na udobnost i dizajnerskim promjenama. Najveće promjene vidljive su izvana. Dostupan u je dva različita "koncepta dizajna", a kupci mogu birati ili Red Ambience ili White Ambience za shemu boja Maybacha SL. Bez obzira koji odaberu, sprijeda će dobiti osvijetljenu masku specifičnu za Maybach i uspravnu Mercedesovu trokraku zvijezdu na poklopcu motora. Prednja svjetla su ukrašena detaljima boje ružičastog zlata, a tu je i kromirani okvir vjetrobranskog stakla i 21-inčnim kotačima s pet rupa ili s desecima krakova.

image

Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series

Mercedes- Benz

Promjene tu ne staju. Crni mekani krov prekriven je uzorkom Maybachovih logotipa u suptilnoj antracit boji. Kupci po želji mogu dodati ovaj uzorak na haubu automobila. Ostale promjene uključuju specifična Maybachova stražnja svjetla, novi odbojnik s kromiranim detaljima i novi difuzor s ispušnim otvorima specifičnim za Maybach.

image

Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series

Mercedes- Benz

Kabina je jednako luksuzno uređena, s kristalno bijelom Nappa kožom koja prekriva obloge vrata, središnju konzolu i sjedala. Prostor iza sjedala gdje inače ide stražnja klupa također je presvučen Nappa kožom. Mercedes ne otkriva mogu li stražnja sjedala biti opcija za Maybach SL. Ostale promjene u unutrašnjosti uključuju specifičan upravljač, papučice od nehrđajućeg čelika i pragove od nehrđajućeg čelika.

image

Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series

Mercedes- Benz

Mehanički, Maybach SL nije toliko drugačiji od AMG SL63. Benzinski 4,0-litreni twin-turbo V8 ispod haube razvija istih 585 konjskih snaga i 800 Nm okretnog momenta, šaljući snagu na sva četiri kotača. Upravljanje stražnjom osovinom je standardno, kao i poznati automatski mjenjač s devet stupnjeva prijenosa.

Mnoge promjene su napravljene da bi se poboljšala udobnost. Auto ima bolju zvučnu izolaciju, tiši ispušni sustav, nanovo podešen mekši ovjes i mekše nosače motora. Mercedes navodi vrijeme za 0-100 km/h od 4,1 sekunde i elektronički ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h, što je sve dosta sporije nego kod AMG SL63.

image

Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series

Mercedes- Benz

Nema podataka o cijeni za Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series, ali isporuke bi trebale početi u drugoj polovici 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 00:19