OD HONDE DO MINIJA

Najnesretniji kupac rabljenih auta: ‘Kupio sam ih osam u devet mjeseci, sve sam ih bacio u smeće‘

‘Djelomično sam i ja kriv što sam prevaren na internetu, ali tamo je Divlji zapad‘

Kupnja rabljenog auta, ilustracija

 Marko Todorov/CROPIX

Osman Malik iz engleskog Rochdalea nema sreće pri kupovini rabljenih automobila. Osman je u samo devet mjeseci potrošio oko 20.000 eura na osam rabljenih auta na Facebook Marketplaceu.

‘To je kao Divlji zapad, mislim da većina ljudi ne posjeduje osam automobila u životu, a kamoli u nekoliko mjeseci. Djelomično sam i ja kriv što sam prevaren na internetu, a dijelom sam glup! Ali sigurno me pratila loša sreća‘, tvrdi Osman za Express.

Osmanov niz nesreća počeo je kada je njegova vjerna Honda Accord otpisana nakon prometne nesreće u prosincu prošle godine. Počeo je pretraživati ​​Facebook Marketplace i Autotrader tražeći pouzdanu zamjenu pa se odlučio za VW Golf za oko 2000 eura.

Ubrzo je otkrio da je krovna obloga popustila i da joj je potreban popravak pa je Golf u siječnju zamijenio za rabljeni Land Rover Freelander.

Međutim, samo dva tjedna kasnije mehaničar je pronašao pijesak u ulju pa je i njega ‘otpisao‘.

Osman je mjesec dana nakon platio 1500 eura za VW Passat, ali je ubrzo otkrio da ima napuknuto vjetrobransko staklo, a uskoro su se upalili znakovi na kontrolnoj ploči.

Ubrzo je Passat zamijenio za Mini kojeg je platio nešto više od tisuću eura.

Ali tri tjedna kasnije bio je šokiran kada je dobio kaznu za vožnju autobusnom trakom u Manchesteru - unatoč tome što je u to vrijeme bio kod kuće u krevetu. Problem je bio u tome što je netko kopirao njegove registarske oznake, a Osman je pobijedio na sudu jer je dokazao da njegov Mini ima drugačiju boju krova.

Osman je tada prodao svoj Mini zbog straha da će se slične nevolje nastaviti i kupio BMW serije 1 za 1000 eura.

Zatim je otkrio da je potreban popravak karoserije i zamjena ključa od gotovo 500 eura pa je prodao BMW i kupio drugu Hondu Accord za nešto manje od tisuću eura u kolovozu.

Ali tada je bio prisiljen i Hondu ‘baciti u smeće‘ nakon što se pokvarila na autocesti samo nekoliko sati nakon što ju je kupio.

Osman se sada zadovoljio modelom DS4, kojeg je platio oko 10.000 eura nakon što je konačno poslušao svoju ženu Mariju i otišao izravno u autosalon.

image

Kupnja rabljenog automobila (ilustracija)

Ivan Lacković

‘Nikad više neću koristiti Facebook Markeplace za kupnju automobila jer ondje nema pravila, provjera ni propisa. Ovo su auti s kojima se nisam usrećio, a vidio sam još mnogo toga, no u većinu nisam čak niti htio sjesti.

Bili su u tako lošem stanju, a reklamirani su kao da su u izvrsnom stanju. Uglavnom, nemojte koristiti ovu platformu za kupnju automobila, to je čisti Divlji zapad‘, zaključio je Osman.

Osmanovih osam automobila u devet mjeseci:

Honda Accord

VW Golf

Land Rover

VW Passat

Mini One

BMW serije 1

Honda Accord

DS4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:15