SEA ORBITER

Neboder, superjahta i podmornica: Stiže revolucija u industriji luksuznih brodova

Konceptni projekt francuskog dizajnera težak je 1000 tona
 Sea Orbiter

Proizvođači brodova neprestano uvode inovacije kako bi osigurali da se njihov projekt istakne, bilo kroz tehnologiju ili avangardnu ​​estetiku. Projekt pod imenom Sea Orbiter mogao bi u tome prednjačiti.

Iako se još uvijek radi o konceptu, TheSun navodi da bi ovaj projekt mogao napraviti revoluciju u industriji luksuznih brodova.

Projekt francuskog arhitekta Jacquesa Rougeriea kombinira elemente nebodera, superjahte i podmornice, težak je 1000 tona, a od ukupne visine od 50 metara, 30 metara pluta pod morem.

image
Sea Orbiter

Legura aluminija i magnezija činila bi trup Sea Orbitera, dok dizajn plovila omogućava da pluta okomito. Dva mala propelera također bi mu omogućila promjenu putanje i manevriranje u prostorom ograničenim vodama.

Oceansko plovilo je dizajnirano za istraživanje mora, pružajući prostor za 22 istraživača da žive i rade pod vodom 24 sata dnevno. U sklopu istraživanja, iz laboratorija unutar broda bi se poslali podvodni roboti koji bi istraživali morsko dno.

image
Sea Orbiter

Ovaj koncept samo je posljednji u nizu nedavno predstavljenih revolucionarnih luksuznih plovila.

image
Lazzarini

Jedan od njih je ‘kornjača za bogataše‘, 550 metara dug i 610 metara širok ‘plutajući grad‘ koji može primiti 60.000 gostiju.

Za izgradnju talijanske megajahte bit će potrebno osam godina, a cijeli projekt procijenjen je na osam milijardi dolara.

Više o ‘kornjači za bogataše‘ pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 23:34