POGLEDAJTE VIDEO

Novi divljački napad: Psi čovjeku izgrizli automobil, stručnjak objasnio zašto se to događa

Novi napad divljih životinja dogodio se u Španjolskoj

Pas, ilustracija

 Profimedia

Napadi divljih životinja na automobile nisu rijetkost. Lani smo pisali o slučaju iz Amerike gdje su divlji psi nemilosrdno uništili skupocjene automobile i napravili ogromnu novčanu štetu, a novi slučaj dogodio se nedavno u Španjolskoj gdje su dva pit bulla krenula uništavati Hondu s koje su očerupali prednji branik i blatobran.

Zašto psi napadaju automobile?

Prva stvar je lovački instinkt, budući da kotači, ako su u pokretu, mogu aktivirati lovački instinkt psa, jer nalikuju ‘brzom plijenu‘.

Drugi razlog može biti znatiželja ili igra: Psi, posebno štenci, vrlo su znatiželjni i vole istraživati ​​okolinu stavljajući predmete u usta, uključujući kotače.

Anksioznost ili stres: Neki psi mogu gristi predmete kako bi se oslobodili napetosti.

Nedostatak vježbe i aktivnosti: Ako pas nema dovoljno tjelesne i mentalne aktivnosti, može razviti destruktivno ponašanje poput kako bi se riješio viška nakupljene energije.

Zašto psi mokre na kotače?

Postoji još jedno uobičajeno ponašanje pasa, a to je mokrenje po gumama. Psi to rade kako bi označili teritorij, a moguće je da ih privlači miris nekih drugih pasa koji su već označili svoj teritorij.

Također ih privlači miris gume koja može potaknuti njihovu želju za mokrenjem.

Mokrenje na određenim mjestima, kao što su kotači automobila, omogućuje psima da ostave ‘svoj potpis‘ kojeg će prepoznati drugi psi koji prolaze pokraj istog mjesta, piše ElPais.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:53