UZ FIORANO

Odzvonilo špijunskim fotografijama: Ferrari gradi novu superzaštićenu stazu za testiranje superautomobila

Još nema službenih rokova i stoga ne znamo kada će nova staza biti inaugurirana, ali pojavile su se informacije o tome kako će se koristiti

Staza Fiorano, ilustracija

 Ferrari Media

Ferrari priprema novu testnu stazu. Gradit će se uz postojeću stazu Fiorano, bit će dugačka 2 kilometra i služit će za testiranje Ferrarijevih superautomobila, uključujući i električne. To je izvijestila Gazzetta di Modena, koja govori o projektu koji je posljednjih dana pokrenula tvrtka Dromo, specijalizirana za izgradnju trkaćih staza. Ista tvrtka radila je staze u Yas Marini, Mugellu i Sepangu.

image

Staza Fiorano, ilustracija

Ferrari Media

Još nema službenih rokova i stoga ne znamo kada će nova staza biti inaugurirana, ali pojavile su se informacije o tome kako će se koristiti. Duga 2 kilometra, nova Ferrarijeva testna staza nalazit će se nekoliko metara od Fiorana, povijesnog testnog poligona Ferrarija. Na njoj će se obavljati završni testovi automobila prije isporuke kupcima kako se ne bi morale koristiti javne ceste.

image

Staza Fiorano, ilustracija

Ferrari Media

Osim toga Ferrari će novom stazom izbjeći izlazak modela koji tek trebaju biti predstavljeni na ceste što je uvijek prilika za fotografe da uhvate novi kamuflirani automobil prije premijere i objave ga u medijima. Tako će prototipovi Ferrarija budućnosti ostati skriveni što je više moguće. U tu svrhu će oko staze biti postavljene zaštitne ploče kako bi se izbjegle znatiželjne oči.

Nova Ferrarijeva staza pokrivat će područje od 120.000 četvornih metara, s "mogućnošću dosezanja 128.000 kvadrata". Imat će nagnuti zavoj koji je nužan zbog "relativno malih dimenzija" poligona. Staza će testnim vozačima dati mogućnost vožnje konstantnom brzinom između 120 i 130 km/h tijekom jednog kilometra.

image

Staza Fiorano, ilustracija

Ferrari Media

Ostali detalji koje navode novine iz Modene su ravna dionica od najmanje 500 metara, mogućnosti repliciranja normalnih dionica otvorene ceste i radionica od 1000 m2 pokraj same staze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 21:06