aktualno

Omiljeni obiteljski Tesla Model Y sada je dostupan i u konfiguraciji sa sedam sjedala

Tesla u Europi plasirala novu konfiguraciju putničkog prostora na svom najprodavanijem modelu

Tesla Model Y

 Tesla

Od početka je Tesla Model Y dizajniran je da bude savršen obiteljski SUV koji nudi visoku razinu svestranosti. Stotine tisuća obitelji diljem svijeta odabrale su Model Y kao svoje glavno vozilo i kući, a zadovoljava kako svakodnevne vožnje na posao i s posla tako i putovanja na veće udaljenosti. S puno prtljažnog prostora i mogućnošću vuče do 1600 kg, Model Y prilagođen je svim stilovima života.

Sada uvođenjem opcije sa 7 sjedala u Hrvatskoj, Tesla podiže svestranost na novu razinu i idealan je za obitelji s djecom jer pruža potrebnu modularnost i ima dovoljno prostora za sve članove obitelji, prijatelje i potrebnu opremu.

U usporedbi sa standardnim modelom s pet sjedala, nova konfiguracija putničkog prostora ima dodatni, treći red sjedala s dva sjedala okrenuta prema naprijed koja se preklapaju za maksimalno povećanje kapaciteta pohrane.

Pristup trećem redu sjedala jednostavan je zahvaljujući gumbima za ulazak koji se nalaze bočno na naslonu svih sjedala u drugom redu.

Kad se ti gumbi pritisnu, drugi red sjedala klizno se pomiče prema naprijed i preklapa, što omogućuje jednostavan ulazak i izlazak iz vozila. Nakon što sjednu, putnici u trećem redu sjedala imaju udoban prostor za glavu jer su smješteni ispod stražnjeg stakla, a na raspolaganju su im i dva USB-C priključka za punjenje mobilnih uređaja.

image

Tesla Model Y

Tesla

Model Y sa 7 sjedala ima obujam prtljažnog prostora do 2040 litara. U cijelosti dizajniran kao električno vozilo, bez velikog motora sprijeda i spremnika za gorivo straga, pruža 117 litara prostora za pohranu ispod prednjeg poklopca i 363 litre prostora za pohranu iza trećeg reda sjedala. To znači da čak i kad je 7 putnika udobno smješteno u putničkom prostoru, vlasnici i dalje mogu staviti dva kofera ručne prtljage u stražnji prtljažnik i dvije velike torbe u prednji prtljažnik.

A kad se treći red sjedala preklopi, dostupno je i dalje 753 litre prostora za jednostavan prijevoz kolica, romobila, sklopivih krevetića ili čak 850 pelena.

Opcija sa 7 sjedala dostupna je isključivo za Model Y u varijanti Long Range All-Wheel Drive. Proizveden u tvornici Gigafactory Berlin-Brandenburg, Model Y Long Range All-Wheel Drive sa 7 sjedala donosi najkvalitetnije premium materijale, praktičan je i siguran, a sadrži značajke povezivosti u osnovnoj opremi, tvrde iz Tesle.

Kao i sva Teslina vozila, i Model Y Long Range All-Wheel Drive sa 7 sjedala ima pristup Teslinoj mreži Superchargera, najvećoj i najpouzdanijoj mreži na svijetu za iznimno brzo punjenje. U kombinaciji s dosegom od 533 km prema WLTP-u (ili 565 km sa standardnim 19” kotačima) i s iznimno učinkovitim pogonskim sklopom, to znači da će zaustavljanja za punjenja tijekom vaših obiteljskih putovanja biti kraća i dobit ćete više kilometara za svaki euro potrošen na punjenje.

Model Y cjenovno je i puno pristupačniji nego što većina misli – kad se u obzir uzme ušteda goriva i minimalni troškovi održavanja, troškovi posjedovanja za Model Y slični su onima vozila masovne proizvodnje niže klase.

Prve isporuke vozila Model Y Long Range All-Wheel Drive sa 7 sjedala kupcima u Europi započet će uskoro u ovom tromjesečju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 21:53