SVJETSKA PREMIJERA

Ovo je novi Citroën C5 Aircross Concept, serijska verzija stiže već iduće godine

Obiteljski SUV dugačak je 465 cm, što je 15 cm uže u usporedbi s odlazećom generacijom

Citroen C5 Aircross

 Hrvoje Tomić

Citroen je predstavio C5 Aircross Concept na Paris Auto Showu, pretpremijerno najavljujući sljedeću generaciju svog kompaktnog SUV-a koji bi trebao debitirati sljedeće godine. C5 Aircross je postao veći i usvojio oštriji dizajnerski u usporedbi s prethodnikom, zadržavajući fokus na udobnosti i praktičnosti. Također se vozi na novoj STLA Medium platformi.

image

Citroen C5 Aircross

Hrvoje Tomić

Citroen opisuje C5 Aircross Concept kao "gust, mišićav i organski blok, isklesan za aerodinamiku". Doista, vanjski izgled karakterizira "kockasti" stil, sličan manjim novim izvedbama modela C3 i C3 Aircross.

image

Citroen C5 Aircross

Hrvoje Tomić

Obiteljski SUV dugačak je 465 cm, što je 15 cm uže u usporedbi s odlazećom generacijom. Unutrašnjost će biti prostrana i nuditi visoku razinu udobnosti, što su dvije Citroenove temeljne vrijednosti, stoji u priopćenju Citroëna.

image

Citroen C5 Aircross Concept

Citroen Media

Novi C5 Aircross zamijenit će zastarjelu EMP2 arhitekturu za novu STLA Medium platformu, na kojoj već nastaju SUV-ovi Peugeot 3008 i 5008 te novi Opel Grandland. Citroen nije naveo detalje linije nadolazećeg modela, ali platforma je kompatibilna s benzinskim, blagim hibridnim, plug-in hibridnim i potpuno električnim pogonskim sklopovima.

image

Citroen C5 Aircross Concept

Citroen Media

Za očekivati je da se serijski model neće previše razlikovati od ovog koncepta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 23:10