premijera u Parizu

Ovo su prve fotografije detalja novog električnog nasljednika legendarnog Renaulta 4

Renault će pozicionirati model 4 kao višu i veću crossover alternativu modelu 5

Renault 4 EV teaser

 Renault

Renault je objavio prve teaser fotografije novog električnog modela 4, uoči globalnog predstavljanja na Paris Motor Showu koje će se dogoditi ovog mjeseca.

Mali SUV temelji se na istoj platformi kao i novi električni 5, i kao i taj automobil, posuđuje ime i dizajnersku inspiraciju od jednog legendarnog Renaulta, klasičnog modela 4. Najnovije teaser snimke daju nam prvu priliku da vidimo detalje novog automobila izbliza.

image

Renault 4 EV teaser

Renault

Iz koncepta 4ever Trophy koji je 2022. najavio novi Renault 4 su zadržani pravokutna, osvijetljena maska i osvijetljeni logo, segmentirana trodijelna stražnja svjetla i trapezoidni stražnji prozor. Najavne fotografije također otkrivaju platneni krov koji se može uvlačiti i krovni spojler.

Renault će pozicionirati model 4 kao višu i veću crossover alternativu modelu 5, u nadi da će osvojiti dio tržišta uvijek popularnih malih SUV-ova. S 4,14 metara dužine, slične je veličine kao Opel Mokka.

image

Renault 4 EV teaser

Renault

Novi Renault 4 će dijeliti Ampr Small EV platformu Grupe s Renaultom 5. Dva električna automobila čak bi trebala imati isti međuosovinski razmak od 2,54 m. Očekuje se da će model 5 ponuditi tri pogonska sklopa s jednim motorom i prednjim pogonom snage 94 KS, 121 KS i 148 KS, kao i baterije od 40 kWh i 52 kWh, a slično bi moglo biti i s novom "četvorkom". Međutim stražnja osovina platforme Ampr Small može primiti i dodatni motor što će omogućiti i verzije s pogonom na sve kotače.

image

Renault 4 EV teaser

Renault

Vittorio d’Arienzo, glavni inženjer malih električnih vozila Grupe Renault, rekao je za Autocar da će 4 također biti podešen kako bi u vožnji imao drugačiji karakter od modela 5 te da će biti udobniji. Slike prethodnih prototipova otkrile su da će interijer modela 4 imati isti raspored s dva zaslona kao i model 5, ali će vjerojatno dobiti drugačiji dizajn ploče s instrumentima, inspiriran svojim prethodnikom.

image

Renault 4 EV teaser

Renault

Očekuje se da će proizvodnja modela 4 započeti sljedećeg ljeta u U Francuskoj, nakon početka isporuka modela 5 kupcima. Nakon toga, Renault će raditi na uvođenju svog sljedećeg retro modela, novog Twinga koji bi trebao koštati manje od 20.000 eura i biti predstavljen 2026. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:38