ZLOUPORABA OVLASTI

Policija pod rotirkama upala u Burger King: ‘Rekao sam hamburger bez majoneze‘

Prestrašeni zaposlenici su se zaključali u restoran

Burger King, ilustracija

 D. Kerlekin/Snowfield Photography/imago stock&people/Profimedia

Američka javnost zgrožena je postupkom lokalnog šerifa iz Atlante koji se toliko naljutio na djelatnika lokalnog Burger Kinga da je pozvao pojačanje koje je ‘pod rotirkama‘ upalo u restoran brze hrane.

Incident se dogodio u ožujku prošle godine, no snimka i detalji čiste zlouporabe ovlasti tek su sada izašli u javnost.

Šerif okruga Cobb Craig Owens otišao je u Burger King u Mapletonu u Georgiji gdje je naručio Whopper bez majoneze za svoju ženu i zamolio radnike da prerežu hamburger na pola, što oni očito nisu učinili.

Pa je Owens pozvao pojačanje...

Ubrzo su stigla trojica policajaca u automobilu pod rotirkama, a Owens im govori: “Hej, učinite mi uslugu. Trebam ime vlasnika ovog prokletog objekta ili upravitelja. Ne trebam nikakav prokleti novac natrag. Moram saznati tko je vlasnik kako bi mogao podnijeti službenu žalbu‘.

Policajac se nije usprotivio Owensovim uputama nego je krenuo ispunjavati želje nadređenog, piše NewYorkPost.

Snimka zatim prikazuje tri policajca kako prilaze Burger Kingu, ali nailaze na zaključana vrata jer su se zaposlenici uplašili iznenadne prisutnosti policije.

Na kraju su im otvorili vrata, a policajac im govori: ‘Nitko nije u nevolji, samo želimo saznati neka imena. Ispred restorana je čovjek koji želi informacije da podnese žalbu na svoju narudžbu‘.

Policajci su dobili imena i proslijedili ih Owensu koji ih s osmijehom pita jesu li radnicima rekli tko je on? Policajac odgovara da nisu.

Mediji navode da se snimka pojavila na internetu nakon što ju je objavio Owensov protukandidat na predstojećim izborima za šerifa David Cavender.

Owens kaže da je cijela situacija ‘politizirana u pokušaju dobivanja glasova‘.

‘Nisam bio u uniformi i ni u jednom trenutku u svojoj interakciji s osobljem se nisam predstavljao kao policajac. Također, nisam tražio od njih da učine nešto što ne bi ili nisu učinili za bilo koga drugog tko želi podnijeti žalbu‘ branio se Owens.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 11:44