karting meka

Pored Zagreba otvoren GoKart Centar West sa stazom od 1150 metara, registracija stoji 2 eura

Na površini od 22.000 m2 nude se tri zasebne konfiguracije piste, a ovisno o danu u tjednu mijenjat će se i smjer vožnje

GoKart Centar West

 GoKart Centar West

Desetljeće nas dijeli od ispraznih najava o izgradnji trkaće staze u okolici Bistre, no tu epizodu sad je lakše zaboraviti uz GoKart Centar West, najveći domaći indoor karting centar koji je niknuo upravo u blizini lokacije predviđene za izgradnju nesuđenog grand prix zdanja. Kompleks je, naime, smješten na četvrtom katu parkirališne garaže trgovačkog centra Westgate, a pristupa mu se dizalom s ulaza broj sedam.

image

GoKart Centar West

GoKart Centar West

Na površini od 22.000 m2 nude se tri zasebne konfiguracije piste, a ovisno o danu u tjednu mijenjat će se i smjer kojim vozači voze. Početnici će se prvo okušati na 470 metara dugačkoj stazi Bamboo Circuit, a nakon ostvarenog vremena od 35,5 sekundi napredovati do staze Bamboo Express duljine 740 metara. Pritom će iza sebe ostaviti karting Sodi GTR s motorom od 200 ccm te sjesti u snažniji RT8.

Najzagriženije, pak, čeka još brži bolid SR4 i strahopoštovanja vrijedna Panda Infinity Speedway, čije šikane i ravni potezi mjere ukupno 1150 metara.

Za predškolski je uzrast pripremljena odvojena poligon-pista po imenu Baby Panda koja će jamčiti sigurnost mališana i pomoću mjestimičnih suženja učiti ih o umijeću odabira trkaće linije. Tu je i PandAcademy, zgodno osmišljeni tečaj u kojemu će se polaznici, bez obzira na svoju dob, upoznavati s osnovama mehanike kartinga, ali i same vožnje.

image

GoKart Centar West

GoKart Centar West

Iako se na prvu čini da je do naziva staza i programa došlo u suradnji sa Zoološkim vrtom, zapravo se veže za Racing Panda karting tim kojem pripada i Ivan Rukavina, prekaljeni kartingaš na čelu projekta. „Panda nam je asocijacija na nešto što je slatko, bucmasto i ima problema s kilama, kao i stara ekipa koja je u kartingu.“

Uz nadoplatu od 4 eura moguće je snimiti vožnju unajmljenom akcijskom kamerom, a snimci će se pridružiti i telemetrijski zapis uz koji je lakše odgonetnuti gdje se krije prostor za uštedu još pokoju desetinke. Kartinzi nisu označeni brojevima kao što je uobičajeno, već svatko prilikom prijave za vožnju dobiva plaketu s transponderom te sam odabire željeni bolid. Na ovaj se način zaobilaze učestali mitovi o „najbržoj šestici“ ili „trinaestici s dizel motorom“, kojima trkaći često pravdaju loš rezultat.

image

GoKart Centar West

GoKart Centar West

Povrh toga, GoKart Centar West će uz vlastitu empirijsku formulu izvršiti korekciju za razliku u kilaži natjecatelja. Vozači će tako, uz postignuto vrijeme, dobiti i informaciju o vremenu kruga koje bi imali kada bi svi bili podjednako teški - oni koji vole posezati za izlikama tako ostaju i bez posljednjeg aduta. Beskrupulozne pojedince s planom da guranjem i sudaranjem osiguraju mjesto na podiju pritom vreba budno oko Stjepana Jurkovića „Štefa“, suca s licencom Hrvatskog auto i karting saveza, koji brine o sportskom ponašanju na stazi.

image

GoKart Centar West

GoKart Centar West

Vozači s natjecateljskim ambicijama u Sodi World Seriesu trebali bi znati i da kartinzi namijenjeni SWS-u nisu u opticaju za uobičajen najam te da se pomno brine o njihovoj međusobnoj ujednačenosti. Ivan Rukavina je nadarenim amaterima na raspolaganju ako trebaju savjet i podršku, posebice u slučaju ako se odluče nabaviti vlastiti trkaći stroj. Pritom nudi i njihovu pohranu u karting hotelu, kao i uslugu servisa te zalihu rezervnih dijelova.

image

GoKart Centar West

GoKart Centar West

Nakon svega iznenadit će kako je cjenovno GoKart Centar West pristupačniji od neposrednih konkurenata - jednokratna registracija stoji 2 eura, osnovni paket vožnje u trajanju od 12 minuta tek 14 eura. Cjelokupni cjenik objavljen je na službenoj stranici.

Video: Elevated shots

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:09