FACELIFT

REDIZAJN: MERCEDES A-klase stigao u Hrvatsku

Uz kozmetičke novosti izvana, najmanji Mercedes nudi bogatiju opremu i ponudu motora

Na domaćem tržištu počela je prodaja nove A-klase. Točnije, riječ je o redizajniranom modelu s novim dizajnerskim rješenjima, bogatijom opremom i ponudom motora.

Obnovljena A-klasa izvana je tek minimalno uljepšana novim branikom, maskom hladnjaka, LED svjetlima sprijeda, novodizajniranim stražnjim svjetlima te atraktivnijim ispušnim cijevima, sada integriranim u odbojnik.

Od važnijih novosti u kabini tu su moderniji instrumenti i upravljač, dok je na popisu opcija povećani 8-inčni multimedijski zaslon osjetljiv na dodir.

Kao i u svim ostalim novitetima iz Stuttgarta, multimedijski sustav napravljen je s ciljem potpune integracije pametnih telefona u kabinu.

Kupci A-klase na raspolaganju sada imaju i napredni Drive Select sustav koji vozaču pruža mogućnost upravljanja postavkama motora, prijenosa, ovjesa, upravljanja i klimatizacije, sve pomoću prekidača na središnjoj konzoli koji nudi četiri načina rada: Comfort, Sport, Eco i Individual.

Novi ulazni model A-klase dolazi pod oznakom A160. Pokreće ga 1.6-litreni benzinac sa 102 KS koji prema tvorničkim podacima troši 5,4 litara. Za njega je potrebno izdvojiti 191.841 kunu.

Perjanica ponude, barem što se tiče potrošnje, sada je model A180d BlueEFFICIENCY koji iz 1,5-litrenog dizelskog motora razvija 109 KS, a odlikuje ga potrošnja od samo 3,5 litara. A220d sad je sedam konja snažniji nego prije pa sada razvija 177 KS, dok sportski modeli 250 Sport i 250 Sport 4Matic raspolažu sa 218 KS (+7KS). Osnovni dizelaš A160d sa 90 KS stoji 205.313 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:51