BAHATO PONAŠANJE

Sjećate se rotora u Zagrebu koji je vozačima služio kao besplatan parking? Stanari su riješili problem

Nepropisno parkirani automobili izazvali su burne rekacije stanara okolnih kuća
 Moj kvart - Črnomerec/ Ivan DeLuca/ Facebook

Vozači u Zagrebu imaju velikih problema s parking mjestima pa se snalaze na razne, često nedopuštene načine. Prije nešto više od mjesec dana pisali smo o rotoru na zagrebačkom Črnomercu kojeg su vozači pretvorili u besplatan parking, a takvo bahato ponašanje izazvalo je burne reakcije susjeda.

Jedan član grupe ‘Moj kvart Črnomerec‘ objavio je fotografiju parkiranog automobila na rotoru i napisao da to zapravo ‘nije ništa‘, aludirajući na činjenicu da situacija zna biti i puno gora.

image
Moj kvart - Črnomerec/ Milena Kramer/ Facebook

“Ovo je super, inače su na tom mjestu parkirana po dva, tri automobila”, “Je, ljudi se snalaze dok nema znaka zabrane ili dok ih digne pauk”, "Novi dan, nova seljačina", pisali su drugi članovi grupe.

Ovakvo bezobrazno ponašanje smetalo je mnogim susjedima, pa su pojedinci prijavili ovakvo nepropisno parkiranje kroz aplikaciju MUP-Sigurnost i povjerenje. Radi se o aplikaciji koja omogućuje građanima da anonimno policiji dojave pojedini događaj, pri čemu dostavljaju video ili fotografiju pojedine radnje, koja policiji služi kao izvor.

Nakon svega, problem je riješen.

Na sporni rotor postavljeni su stupići!

image
Moj kvart - Črnomerec/ Brankica Brančić/ Facebook

Fotografija objavljena u Facebook grupi izazvala je veliko oduševljenje, prvenstveno stanara koji ističu da su unatoč sporoj reakciji nadležnih službi, ipak zadovoljni.

Nadamo se samo da novopostavljeni stupići neće preko noći ‘nestati‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 19:04