EKSPRESNO DO DOZVOLE

‘Skrenite lijevo i prošli ste‘: Polaganje vozačkog ispita u ovoj zemlji traje nekoliko sekundi

Polaznici moraju voziti ravno, skrenuti lijevo i zaustaviti se nakon 50 metara kako bi prošli

Autoškola, ilustracija

 Profimedia

Polaganje vozačkog ispita u pravilu je stresan događaj. Uz polaganje prometnih propisa, polaznici su suočeni i sa strogim ispitivačima koji na testu vožnje odlučuju da li polaznik spreman za dobivanje vozačke dozvole.

No, pravila nisu ista u svim zemljama svijeta.

Britanski Express prenosi istraživanje internet stranice Zutobi koja navodi nevjerojatne primjere bezbolnog dobivanja vozačke dozvole.

image

Autoškola, ilustracija

Profimedia

Zemlja s najlakšim vozačkim ispitom na svijetu Indija, a tamo za dobivanje vozačke dozvole vozači moraju voziti ravno i skrenuti u zavoj.

‘Tijekom vozačkog testa u Indiji, polaznici moraju samo voziti ravno, skrenuti lijevo i zaustaviti se nakon 50 metara kako bi prošli‘, piše Express.

S više od 10 milijuna vozačkih dozvola izdanih u Indiji svake godine, zemlji sigurno ne manjka sudionika u prometu, bilo na dva, tri ili četiri kotača.

Međutim, dok polaznici u većini zemalja polažu svoje vozačke ispite na gradskim, otvorenim ili autocestama, ceste u većini indijskih gradova su prenapučene, što znači da se mnogi ispiti provode na privatnim ispitnim stazama i u brojnim slučajevima na parkiralištima.

Osim kratkog testa vožnje, polaznici će također morati odgovoriti na 20 pitanja, ali trebaju dati samo devet točnih odgovora prije nego što dobiju dozvolu.

Unatoč tome što se indijski vozački ispit smatra najlakšim na svijetu, Zutobi navodi da je Honduras tek nedavno uveo ispit za nove vozače. U toj zemlji nikada niste morali položiti vozački ispit da biste dobili dozvolu, međutim, Honduras je nedavno uveo jednostavan pismeni ispit, ali ne i ispit iz vožnje.

Honduras ima izrazito visok broj prometnih nesreća sa 16,7 smrtnih slučajeva na cestama na 100.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 13:10