pogledajte video

Snimka ledi krv u žilama: Stravičan sudar motociklista i Jeepa na dvosmjernoj off-road stazi

Srećom, očekuje se da će se motociklist potpuno oporaviti, dok je vozač Jeepa pušten iz bolnice

Motocikl, ilustracija

 Profimedia

Terenski putovi zapravo bi uvijek trebali biti jednosmjerni, jer se samo tako može pod nadzor staviti broj nesreća koje se na njima događaju, jer dvosmjerni makadamski putovi i staze za off-road vožnju, vrlo česte u Americi gdje si vlasnici terenaca, bicikala i moto-cross motocikala daju "duši oduška", često su nepregledne, zavojite i opasne.

Bilo da dolazite u jači zavoj ili se penjete preko "slijepog vrha", želite biti uvjereni da nema vozila koj i prema vama u suprotnom smjeru, a to dakako nikad ne možete znati sa 100 postotnom sigurnošću. Pogotovo ako ste na motociklu, kao što je ovaj vozač s videa bio u ovoj zastrašujućoj nesreći.

U ovom isječku koji je objavio TCD News iz Dearborna, Michigan, možete vidjeti opasnosti iznenadnog saznanja da se s druge strane uzbrdice nalazi automobil. (Upozorenje: video prikazuje eksplicitni sadržaj). Upravo najgoru nemilih scena koje možete doživjeti upoznao je 21-godišnji vozač koji je vozio preko male pješčane skakaonice na lokalnom poligonu Silver Lake Sand Dunes.

Čim se mladac odrazio s oba kotača u zrak, pao mu je mrak na oči. Ne doslovno, ali za nekoliko sekundi i doslovno. Vinuo se amaterski kaskader podno oblake, kada je odjednom s druge strane spazio kako mu u susret dolazi ni manje ni više nego vozač u Jeep Cherokeeju.

Sudar je jasno bio neizbježan, zeleni se Kawasaki zabio i probio vjetrobran Jeepa, a mladi je motociklist odletio preko krova Jeepa. Srećom, motociklist j preživio kalvariju i očekuje se da će se potpuno oporaviti, ali nije prošao bez ozljeda. Navodno je zadobio potres mozga, oštećenje jednog kralješka i blažu unutarnju ozljedu pluća.

Prema saznanjima 25-godišnji vozač Jeepa prebačen je u bolnicu, ali je u međuvremenu pušten. “Ovdje se nasmijao smrti u oči”, rekao je šerif okruga Oceana County, Craig Mast o motociklistu.

"Da je mačka, rekli bismo da je sigurno izgubio jedan život." Tehnički, odnosno prema prometnim pravilima na tom području terenske staze, nijedan od vozača nije kriv za nezgodu.

Međutim, ovaj video zorno pokazuje s koliko opreza morate voziti takvim putovima. ‘Lekcija naučena‘, izjavio je kasnije vozač motocikla koji je htio ostati anoniman. ‘Odrastao sam vozeći na ovakvim stazama i oduvijek sam provjeravao gdje si mogu dati oduška, a gdje ne. Ali, očito opreza nikad dosta,‘ zaključio je mladi vozač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 00:14