ima li iznenađenja?

Top deset, a kruna Japancu: Čitatelji AutoExpressa proglasili auto gradske klase kojim su najzadovoljniji

Okretni, ali prije svega pouzdani. Britanski Autoexpress proveo je anketu u kojoj tisuće vlasnika vozila ocjenjuje svoje automobile

Automobili, ilustracija

 CROPIX

Kupci koji žele malen gradski automobil motiviraju razni čimbenici za takav odabir. Ta su vozila okretnija, ekonomičnija i dakako cjenovno pristupačnija. Međutim, ako odaberete jeftini automobil koji nije pouzdan, njegovi troškovi mogu brzo porasti nakon posjeta servisu. Vlasnici su u anketi Autoexpressa Driver Power 2024 označili najpouzdanije gradske automobile, mini gradska vozila, kompakte te male SUV-ove.

image

Nissan Juke

Guillem Hernandez/Nissan

Na desetom mjestu našao se Nissan Juke s 92,63 posto pozitivnih glasova kupaca. Maleni SUV dosta je pouzdan, pokriven je dobrim jamstvom i dopadljivog je dizajna.

image

Kia Stonic

Kia

Kia Stonic s 92,67 posto zadovoljnih kupaca zasjela je na deveto mjesto. Kia Stonic jedan je od starijih modela u ponudi proizvođača, ali po pitanju pouzdanosti posramljuje noviju konkurenciju. A tu je i poznato Kijino dugo tvorničko jamstvo.

image

Peugeot 2008

CROPIX

Na osmu poziciju smjestio se Peugeot 2008. Ako imate neke predrasude prema francuskom proizvođaču, možda je vrijeme da ponovo promislite. Naime, 93,23 posto kupaca dala je palac gore francuskom malenom SUV-u. Stellantisovi napori da podignu pouzdanost urodili su plodom.

image

Citroen C3 Aircross

Sedmu poziciju čvrsto drži još jedna Stellantisova kreacija, Citroen C3 Aircross s 93,67 posto glasova. Pokazalo se kako pored osebujnog dizajna i niskih troškova održavanja C3 Aircross dobro podnosi breme vremena.

image

BMW Serija 1

BMW

Na šestom mjestu imamo BMW serije 1 s 93,76 posto pozitivnih glasova. Iako je BMW serije 1 premium kompakt, na sreću, zahvaljujući njegovoj pouzdanosti tijekom servisiranja, vlasnici ne moraju plaćati premium račune. Iako je riječ o manjem automobilu, još uvijek pruža dovoljno prostora i praktičnosti da bude pravi obiteljski automobil.

image

Ford Ecosport

Ford

Peti je Ford EcoSport s 93,98 posto. Čak iako je njegova proizvodnja završila, vlasnici ga i dalje rado drže u svojim garažama. Vrijedi spomenuti kako su vozila kasnije proizvodnje bila pokrivena produženim tvorničkim jamstvom.

image

Peugeot 208

Na četvrto mjesto smjestio se ponovo Francuz, Peugeot 208 s 94,55 posto zadovoljnih vlasnika. Osim pouzdanosti, vlasnici su istaknuli i njegove agregate, vozna svojstva, udobnost, ali i karakteristike koje su dobrodošle prilikom prijevoza djece.

image

Dacia Duster

CROPIX

Broncu odnosi atletičarka iz Rumunjske, Dacia Duster s 94,87 posto glasova. Manje je ponekad više i ta rečenica točno vrijedi za model Dacia Duster. Mali SUV jedan je od najjednostavnijih na tržištu, ujedno je i najjeftiniji bez konkurencije, ali je istovremeno, što je važno, jedan od najpouzdanijih. Istodobno Dacia Duster je u anketi Autoexpressa Driver Power 2024 najpouzdaniji model uopće.

image

Kia Picanto

Kia

Kia Picanto s 95,36 posto glasova osvaja srebro. Kia Picanto najmanji je automobil na popisu, ali omjerom cijene, performansi i kvalitete samouvjereno konkurira većim modelima. Vlasnici dobivaju nenadmašno jamstvo od sedam godina (ili do 150.000 km). Također su pozitivno ocijenili operativne troškove i ukupnu pouzdanost.

image

Toyota Yaris

Toyota

I na prvom mjestu s čak 95,68 posto sretnih vlasnika imamo Toyotu Yaris. Toyota Yaris kraljuje među malim gradskim automobilima, a hibridna verzija pokazala se jednako pouzdanom. Yaris je također očarao vlasnike sigurnosnim značajkama, jednostavnošću korištenja, troškovima servisa, pa čak i iskustvom u vožnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 00:19