legenda živi

U domaće salone Toyote stigao je novi model kultnog terenca Land Cruiser, ovo su cijene

Od svog predstavljanja 1951. godine, Land Cruiser je postao sinonim za izdržljivost, pouzdanost i neograničenu slobodu

Toyota Land Cruiser

 Toyota

U Hrvatsku je stigao novi model Toyota Land Cruiser, terenac koji već više od 70 godina piše povijest na cestama, ali i izvan njih. Od svog predstavljanja 1951. godine, Land Cruiser je postao sinonim za izdržljivost, pouzdanost i neograničenu slobodu. S više od 10 milijuna prodanih primjeraka u više od 170 zemalja, Land Cruiser uživa status legende, a sada je spreman za novu eru, s tehnološkim unaprjeđenjima, ali i prepoznatljivim DNK-om koji ga čini najpouzdanijim terencem na svijetu.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

Land Cruiser je kroz povijest postao nezamjenjiv u najzahtjevnijim uvjetima vožnje, od pustinjskih dina Afrike, do snježnih prostranstava Sibira. Njegov razvoj započeo je kao odgovor na potrebu za vojnim vozilom, no ubrzo je nadmašio te granice i postao simbol avanturizma i pouzdanog prijevoza za civile i profesionalce. Na mnogim mjestima na svijetu Land Cruiser nije samo vozilo – on je način života, često jedino sredstvo kojim se dolazi do udaljenih zajednica.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

Osim što je simbol terenskih sposobnosti, Land Cruiser se dokazao i u svijetu rally natjecanja. Njegova dugogodišnja prisutnost na najzahtjevnijim natjecanjima poput Rallyja Dakar, gdje je osvojio brojne pobjede u kategoriji serijskih terenaca, svjedoči o njegovoj izdržljivosti. U gotovo nemogućim uvjetima, gdje su vozila podvrgnuta ekstremnim opterećenjima, Land Cruiser je više puta pokazao da je stvoren za uspjeh, donoseći pobjede na utrkama koje testiraju granice inženjerske preciznosti i ljudske izdržljivosti.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Malo je automobila koji imaju tako odanu bazu obožavatelja među slavnim osobama, pustolovima i vođama država. Land Cruiser je dugo bio omiljeni izbor kraljeva, predsjednika i filmskih zvijezda, poput Arnolda Schwarzeneggera, koji ga je vozio u nekoliko svojih avanturističkih projekata, ali i u privatnom životu. S obzirom na njegovu reputaciju kao pouzdanog suputnika u svim uvjetima, nije čudo da ga voze oni koji cijene sigurnost i izdržljivost.

Jedna zanimljivost koja je manje poznata je da je Toyota Land Cruiser službeno vozilo Ujedinjenih naroda u mnogim humanitarnim misijama. Njegova nevjerojatna sposobnost savladavanja najtežih terena i pouzdanost u udaljenim područjima čine ga idealnim izborom za misije spašavanja i pomoći.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

Iako mnogi znaju za njegovu robusnost, malo tko zna da Land Cruiser ima jedan od najdužih prosječnih životnih vjekova među svim vozilima na svijetu. Prema istraživanjima, preko 80% svih Land Cruisera ikada proizvedenih još uvijek je u pogonu, što ga čini pravim simbolom trajnosti.

Land Cruiser je također bio jedan od prvih automobila koji je koristio hidropneumatske ovjese, omogućujući mu savršenu prilagodbu najrazličitijim terenima, dok njegov najnoviji model donosi niz novih inovacija koje još više unapređuju iskustvo vožnje, uključujući najnovije sigurnosne tehnologije i napredni pogon na sva četiri kotača.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

Novi Land Cruiser dolazi s unaprijeđenim dizajnom, ali i dalje zadržava prepoznatljiv izgled koji ga čini odmah prepoznatljivim. Uz nove tehnologije, uključujući hibridne pogonske sklopove, nadogradnje u sustavima pomoći vozaču i luksuzne interijere, Land Cruiser spreman je zadovoljiti i najzahtjevnije vozače.

Toyota vas poziva da otkrijete novo poglavlje ove automobilske legende i doživite neponovljivu kombinaciju povijesti, moći i tehnologije. Novi Land Cruiser je stigao, spreman za sve izazove, baš kao i njegovi prethodnici. Cijena u Hrvatskoj starta na 92.000 eura, a mi smo ga već isprobali u Škotskoj, i dojmove za volanom i sve detalje potražite OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 17:07