PROTIV TRENDA

Volkswagen: "Ne želimo da nam auti izgledaju preagresivno, želimo biti ‘dobri momci‘"

U intervjuu za Top Gear, VW šef dizajna rekao je da nema ništa loše u tome kada je dizajn malo "više prijateljski"

Volkswagen, ilustracija

 AFP

Većina modernih dizajna sportskih automobila prilično je agresivna. Svjetla koja nalikuju na ljutite oči, masivne maske, spojleri i "nakićeni" odbojnici u izobilju karakteristike su izgleda mnogih novih auta. Ali Volkswagen ne želi nužno da njegovi automobili budu toliko agresivni. U intervjuu za Top Gear, Volkswagenov šef dizajna, Andy Mindt, rekao je da nema ništa loše u tome kada je dizajn malo "više prijateljski".

image

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

“Vjerujem da većina ljudi ne želi biti cool ili agresivna u javnosti”, rekao je. "Oni žele biti elegantno odjeveni te izgledati sretni i optimistični. Kakva je potreba da budemo agresivni? Naša srž je ovakva: želimo biti dobri momci."

image

Volkswagen ID. Buzz GTX

Uglavnom, VW-ov dizajn je u zadnje vrijeme prilično prijateljski nastrojen. ID.Buzz ima vrlo dopadljivu retro estetiku. Većina VW-ovih SUV-ova također je prilično "prijateljski nastrojena", a čak ni Golf GTI sa svojim svjetlima i velikim maskama – ne izgledaju toliko "ljutito" u usporedbi s konkurencijom.

image

VW ID.4

VW

Mindt je također rekao da tvrtka puno radi na interijerima sljedeće generacije. Kabine će navodno postati kvalitetnije "izbacivanjem" jeftinih materijala i trošenjem više novca na visokokvalitetne materijale.

image

Interijer Volkswagen Golfa 8

Volkswagen Media

"Pokušat ćemo izbaciti jeftine plastične materijale i umjesto toga uložiti novac u tkanine i poboljšanje kvalitete", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:37