CRNA KRONIKA

Zagonetno ubojstvo: U Njemačkoj brutalno izboden bivši šef dizajna Rolls Roycea

Njemački Bild je izvjestio da je napadač pozvonio na vrata Cameronove vile te ga je odmah napao nožem čim je ovaj otvorio

Ian Cameron

 Rolls Royce

Bivši šef dizajna u Rolls-Royceu, 74-godišnji Ian Cameron brutalno je izboden na smrt u svom domu u Herrschingu, u blizini jezera Ammersee u Njemačkoj.

Napad se dogodio 12. srpnja. Iako vlasti nisu utvrdile motiv zločina, otkrile su da su kablovi Cameronova sustava sigurnosnih kamera u njegovoj vili vrijednoj 3 milijuna eura bili presječeni. Poznato je da je Cameron na imanju držao vrijednu zbirku automobila.

image

Osoba na koju policija sumnja

Njemačka policija

Njemački Bild je izvjestio da je napadač pozvonio na vrata Cameronove vile te ga je odmah napao nožem čim je ovaj otvorio. Cameronova supruga uspjela je pobjeći u obližnju kuću te je nakon napada pozvala policiju.

Vlasti su odmah pokrenule potragu za počiniteljem, opisujući ga kao visokog otprilike 180 do 190 cm i da je nosio svijetle hlače i tamnoplavu majicu s kapuljačom. Policija je koristila helikopter, pse tragače i ronioce kako bi pretražila okoliš u potrazi za tragovima, ali nije uspjela pronaći napadača.

Policija je objavila fotografiju osobe za koju se sumnja da je počinitelj snimljenu nedugo prije ubjojstva u obližnjem supermarketu.

image

BMW Serije 3 E46

BMW Media

Cameron je imao dugu karijeru u automobilskom dizajnu, počevši u Pininfarini 1975. prije nego što je prešao u Iveco i nakon toga u BMW 1992. godine. Bio je direktor dizajna u Rolls-Royceu od 1999. do 2012. i bio je zaslužan za dizajn BMW-a E46 serije 3, BMW-a Z8, Rolls-Royce Phantoma i Rolls-Royce Ghosta. Također je odigrao vitalnu ulogu u dizajniranju treće generacije Range Rovera i vodio je vlastitu konzultantsku tvrtku za dizajn, Ian Cameron Design Partners.

image

Rolls Royce Phantom kojeg je dizajnirao ubijeni dizajner

Rolls Royce

“Ian je odigrao značajnu ulogu u oblikovanju Rolls-Roycea od trenutka kada ga je kupio BMW Group. Stvorio je potpuno suvremene automobile koji su ostali vjerni dizajnerskoj lozi marke. Naše su misli s njegovom obitelji i prijateljima”, izjavili su iz Rolls-Roycea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 15:02