CROAUTO 2024.

Birajte auto godine: Glasujte za jednog od 16 kandidata i osvojite vrijedne nagrade!

Pozivamo vas da izravno sudjelujete na najutjecajnijem domaćem izboru automobila godine CROAUTO 2024.

Croauto 2024.

 Armor Production/Alamy/Alamy/Profimedia

Croauto, najstariji i najmasovniji izbor za hrvatski auto godine, vraća se na velika vrata, ali u ponešto izmijenjenom ruhu.

Rijetko viđen vatromet atraktivnih noviteta u 2024. ponukao nas je da promijenimo model izbora - nakon što smo u protekla 23 izdanja izbor pokretali početkom godine i zajedno s čitateljima tražili automobil koji će obilježiti predstojeću godinu, sada smo okrenuli priču u drugom smjeru.

Ne samo da baš vaš glas može biti presudan u izboru za auto godine Croauto 2024., nego njime automatski ulazite u nagradni bubanj.

Kako bismo vas, naše drage čitatelje, motivirali da date svoj glas i pridružite se izboru za auto godine Croauto 2024., pripremili smo i prigodnu nagradnu igru.

Svaki pristigli glas automatski ulazi u naš virtualni nagradni bubanj, a najsretnije glasače očekuju vrijedne nagrade.

image

Croauto 2024.

Kako smo svjesni da izbor nije lak ni jednostavan, u sklopu Specijala CROAUTO 2024. donosimo i detaljan prikaz svakoga od 16 kandidata za titulu Croauto 2024.

Stoga vas pozivamo da proučite nominirane i date glas automobilu kojega smatrate najboljim i tako izravno sudjelujete na najutjecajnijem domaćem izboru automobila godine.

Ove godine, naime, odlučili smo Croauto pokrenuti krajem godine, jer smo za kandidate željeli nominirati isključivo nove automobile koji su na tržište pristigli tijekom 2024., odnosno modele o kojima smo proteklih mjeseci izvještavali s međunarodnih prezentacija i testirali ih na domaćem asfaltu.

Samim time, vjerujemo da kandidati nominirani za prestižnu titulu Croauto 2024. imaju veću težinu – s njima su dobro upoznati ne samo članovi stručnog žirija koji su ih redom vozili i pisali o njima, a u konačnici ih i smjestili na listu kandidata, nego i čitatelji Auto kluba, koji su se o njima mogli detaljno informirati čitajući izvještaje i testove u tiskanom i web izdanju naše revije.

U skladu s tradicijom našeg izbora, naime, čitateljima dajemo priliku da vođeni vlastitim stavovima, mišljenjima i iskustvima budu važan faktor u izboru za automobil koji je obilježio 2024. godinu.

Sustav glasovanja detaljnije smo opisali u sklopu najave prigodne nagradne igre kojom vas dodatno motiviramo da date glas za svoga favorita, no i ovdje vrijedi spomenuti da će konačnog pobjednika u izboru za hrvatski automobil godine Croauto 2024. dati zbroj glasova čitatelja i glasova stručnog žirija, koji će kandidatima biti u prilici dati podjednaki broj glasova – njih 680.

No, dok će žiri u kojemu se nalaze Branimir Hitrec, Zlatko Horvat, Hrvoje Tomić, Zvonimir Jurčić i Neven Cesar, dugogodišnji automobilski novinari i članovi redakcije Auto kluba, jednom kandidatu moći dati ukupno najviše 80 bodova, glasovi čitatelja će se pretvarati u bodove prema postotku.

Samim time, najveći mogući broj bodova kojega pojedini kandidat za titulu Croauto 2024. može dobiti od stručnog žirija – dakle, u slučaju da svi članovi najveći broj bodova daju istom automobilu – jednak je broju bodova kojega taj isti kandidat može osvojiti na temelju 11,8 posto glasova čitatelja.

Vjerujemo da je to pošten omjer.

Uz 16 kandidata za titulu Croauto 2024. predstavljamo i kandidate za dvije zasebne kategorije – za tehnološko dostignuće i ekološki automobil godine - u kojima će o pobjedniku odlučivati isključivo stručni žiri.

image

Croauto 2024.

Andrii Sedykh

Kako glasovati?

Glasovati za svojeg favorita možete isključivo na glasačkom obrascu na našem web portalu autoklub.hr.

Sustav glasovanja je prilično jednostavan.

Glasovi čitatelja za pojedinog kandidata po završetku glasovanja 30. studenoga 2024. pretvorit će se u postotke, a taj postotak odredit će koliki broj bodova osvaja pojedini kandidat.

Ukupan broj bodova kojega mogu generirati glasovi čitatelja je 680, pa će, primjerice, kandidat koji osvoji 10 posto glasova, imati 68 bodova.

S druge strane, glasovi stručnog žirija također mogu ukupno generirati 680 bodova. Svaki od pet članova stručnog žirija dodijelit će bodove svim kandidatima, tako da 16 bodova dodijeli autu kojega smatra najboljim, a zatim preostalim kandidatima pridoda od 15 do 1 boda, ovisno o vlastitim preferencijama.

U konačnici će se bodovi dobiveni glasovanjem čitatelja i stručnog žirija zbrajati, a kandidat s najvećim brojem bodova osvojit će prestižnu titulu Croauto 2024.

image

Croauto 2024.

Nagradna igra traje od 25. listopada do 30. studenoga 2024., a dobitnike nagradne igre objavit ćemo na našem portalu 12. prosinca 2024., kao i u tiskovnom izdanju Auto kluba broj 996. koji će se u prodaji naći 20. prosinca 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 17:39