Croauto 2024.

FIAT 600

Uz dopadljiv dizajn, solidnu ponudu prostora, bogatu opremu te suvremene hibridne i električne pogonske opcije, novi Fiat 600 ima sve potrebno kako bi se uspješno suprotstavio nabujaloj konkurenciji u klasi kompaktnih crossovera

Fiat 600

Fiat modelom 600 gađa sam epicentar interesa tržišta. Kompaktni crossover dizajniran je kao dopadljiva mješavina oblih retro-linija viđenih na modelima serije 500 i modernih značajki tipičnih za elektro-generaciju. Dužinom od 4,17 m, širinom od 1,78 m i visinom od 1,52 m, te velikim naplacima od 16, 17 ili 18 cola, idealno je skrojen za urbano okruženje, no zadovoljit će i obiteljske potrebe.

image

Fiat 600

Osim dovoljno mjesta za pet osoba nudi i prtljažnik solidnog obujma od 385 litara. I unutrašnjost je kombinacija oku ugodnog retro-stila i najsuvremenije tehnologije, koja uključuje digitalnu instrumentnu ploču i veliki središnji zaslon infotainment sustava dijagonale 10,25 inča. Već je osnovna oprema prilično bogata, a uz doplatu je moguće dobiti i luksuzne dodatke poput električno namjestivog sjedala vozača, premium audio sustava sa subwooferom, masaže sjedala, otvaranja prtljažnika bez ruku i ambijentalnog osvjetljenja s mogućnošću odabira boja. Svjetla su izvedena u LED tehnici, sigurnosni dodaci su na razini koju očekujete od modernog crossovera, a uz adaptivni radarski tempomat moguća je i niža razina autonomne vožnje.

image

Fiat 600

Jednako kao i platforma na kojoj se bazira i motori dolaze iz Stellantisove ponude. Kupcima će najzanimljivije biti 48-voltne blago hibridne verzije, čija je osnova lagani i živahni 1,2-litreni turbobenzinac (100 i 136 KS). Trocilindrašu pomaže elektromotor integriran u automatizirani mjenjač s dvije spojke. Električna podrška poboljšava odziv i performanse te pritom štedi gorivo, jer je dovoljno snažna za kratka gradska puzanja bez uključivanja benzinca.

image

Fiat 600

U ponudi je i potpuno električna verzija 600e (156 KS) s baterijom kapaciteta od 51 kWh, što je dovoljno za više od 400 kilometara vožnje u kombiniranom ciklusu i čak 600 kilometara gradom.

Za ovog kandidata možete glasati na ovom LINKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 10:43