Croauto 2024.

Opel Grandland

Druga generacija Opelovog SUV-a kompaktne klase veća je od prijašnje i donosi značajan iskorak u dizajnu, količini prostora i tehnološkim dosezima, među kojima se ističu digitalna unutrašnjost i električna verzija dosega 582 kilometra

Opel Grandland

Opelova ofenziva novim modelima u crossoverskom i SUV segmentu svoje prvo uprizorenje ima u novoj, drugoj generaciji Grandlanda. Dizajnom, u kojem se kao posebnosti ističu noću osvijetljen natpis Opel na stražnjem dijelu u sklopu crvene LED svjetleće horizontalne trake te pametna prednja Intelli-Lux HD LED svjetla s ukupno 51.200 LED segmenata, prati postavke uvedene aktualnom Astrom koje karoseriju dugačku 4,65 metra čine jednom od najzanimljivih u klasi kompaktnih SUV modela i veličinom je jasno distancira od 25 centimetara kraće nove Frontere (zamjene za Crossland).

image

Opel Grandland

Potpunu preobrazbu doživjela je i unutrašnjost s jakim naglaskom na značajan postotak uporabe recikliranih materijala i digitalnu atmosferu, s dvama zaslonima različitih veličina. Ekran kombiniranih instrumenata dijagonale je 25 centimetara, dok središnji dodirni zaslon infotainmenta u formi pravokutnika i s potpuno novim grafičkim prikazima i koncepcijom mjeri čak 40 centimetara.

image

Opel Grandland

Prva saznanja govore o velikom kvalitativnom napretku i skoku u tehnološkoj razini opremanja, a u odnosu na prethodnika karoserija duža 17 centimetara daje više mjesta u putničkom i prtljažnom prostoru, obujma 550 litara (više od karavanske Astre).

image

Opel Grandland

Osnovna motorizacija je trocilindarski, blagohibridiziran turbobenzinski motor 1.2 (136 KS), ali Grandland ulazi i u električni segment ponude, baziran na specijaliziranoj platformi STLA Medium (već je ima novi električni Peugeot 3008 iz krovnog koncerna Stellantis). Baterije arhitekture 400V i netto kapaciteta 73 i 82 kWh daju izvrstan doseg od 523, odnosno 582 kilometra i snagu u sportskom profilu rada od 213 KS i 345 Nm, dok je prosječna potrošnja deklarirana na 16,9 kWh/100 km. Naknadno će biti uveden i novi plug-in hibridni pogon s baterijom od 18 kWh i električnim dosegom 87 kilometara.

Za ovog kandidata možete glasati na ovom LINKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 10:39