Croauto 2024.

Škoda Kodiaq

Druga generacija Kodiaqa zadržava sve kvalitete uspješnog prethodnika i dodaje još pokoju, usklađujući cijeli koncept s modernim digitalnim vremenima. Prostora i udobnosti je na pretek, a raspoloživa je i široka ponuda pogonskih opcija

Škoda Kodiaq

Nova generacija Škodinog SUV modela stigla je s određenim teretom super-uspješnog prethodnika, no sadržaj koji donosi zasigurno će ga zadržati na stazama uspjeha. Dizajn je usklađen s najnovijim Škodinim smjernicama, što se prvo uočava na masci hladnjaka i novim svjetlima, a poboljšana je i aerodinamika.

image

Škoda Kodiaq

Kao i većina Škodinih modela, tako i novi Kodiaq nudi izuzetno mnogo prostora za uloženi novac. Sada je šest centimetara duži nego prije, pa se protegao na čitavih 4,76 m, čime su blago profitirali ne samo putnici u prva dva reda sjedala, već i u opcijskom trećem redu. Čak i kada je zauzeto svih sedam sjedala, u prtljažniku ostaje upotrebljivih 340 litara, uz dva reda 910 litara, a ako su sprijeda samo vozač i suvozač, ukupni volumen raste na impresivnih 2,1 kubna metra.

image

Škoda Kodiaq

No, osim prostora, novi Kodiaq nudi i fino unutarnje uređenje, udobna sjedala s oblogama ugodnim na pogled i dodir, digitalnu instrumentnu ploču i središnji infotainment zaslon dijagonale 10 ili 13 inča. U tom digitaliziranom okruženju valja pohvaliti fizičke komande klimatizacije. Ponuda pogonskih opcija trebala bi zadovoljiti široke apetite. Ručnih mjenjača više nema u ponudi, već sve izvedbe dolaze isključivo sa 7-stupanjskim DSG. Osnovni motor je 1,5-litreni turbobenzinac sa 150 KS koji nudi sasvim solidne performanse, a zahvaljujući električnoj pomoći blagohibridnog sustava i isključivanju dva cilindra može biti iznimno ekonomičan.

image

Škoda Kodiaq

Tu je i provjereni dizelski 2.0 TDI, također sa 150 KS, a postoji i snažnija izvedba sa 193 KS, koja dolazi isključivo s pogonom na sva četiri kotača. Za one koji imaju mogućnost punjenja, raspoloživa je i plug-in hibridna izvedba, koja koristi već spomenuti 1,5-litreni turbobenzinac, a uz bateriju kapaciteta 25,7 kWh i elektromotor snage 55 kW (75 KS) pruža više od 100 km isključivo električnog dosega.

Za ovog kandidata možete glasati na ovom LINKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 10:39