Croauto 2024.

Volkswagen Tiguan

Volkswagenov bestseler i u najnovijem izdanju donosi sve sastojke koji su ga učinili jednim od najuspješnijih modela tvrtke - prostranu i varijabilnu unutrašnjost, mnoštvo opreme za udobnost i sigurnost te široku ponudu pogonskih opcija

VW Tiguan

U Volkswagenovih ponudi Tiguan zauzima posebno mjesto, a zašto je tome tako jasno potvrđuju i prodajne brojke. Prvi kompaktni SUV tvrtke iz Wolfsburga, naime, od prve generacije iz 2008. do danas prodan je u gotovo osam milijuna primjeraka.

image

VW Tiguan

Tiguan i u svom trećem izdanju donosi sve sastojke kako bi mogao nastaviti na valu uspjeha svojih prethodnika. Uvijek dizajniran u skladu s aktualnim kućnim stilom, prvo oblih, a zatim oštrih bridova, u najnovijoj je formi ponovo smekšao linije, donijevši, među ostalim, vrlo nizak koeficijent otpora zraka od samo 0,28, jedan od najboljih u segmentu. Vanjske dimenzije tek su neznatno promijenjene, jednako kao ponuda prostora u unutrašnjosti, no po tome je Tiguan ionako bio među najboljima u klasi. Varijabilnost donosi klizno stražnje sjedalo, a lijepo je znati da je prtljažnik dobio dodatnih 40 litara obujma, ukupno velikih 652 litre u osnovi.

image

VW Tiguan

Unutrašnjost donosi kombinaciju tipične Volkswagenove racionalnosti i razigranih detalja. Ispred vozača su kombinirani instrumenti Digital Pro dijagonale 26 centimetara, a u sredini dodirni zaslon infotainment sustava dijagonale 33 centimetra, dok se za udobnost vozača i putnika brine i 3-zonski automatski klima-uređaj. Ponuda pogonskih opcija po Volkswagenovom je običaju široka i pokriva većinu zahtjeva kupaca.

image

VW Tiguan

Osnovni je motor 1,5-litreni turbobenzinac s isključivanjem cilindara i blagohibridnom podrškom koji razvija 150 KS. Slijede 2,0-litrene dizelske izvedbe, za koje se pretpostavlja da će biti i najtraženije, slabija sa 150 KS i prednjim pogonom te snažnija sa 193 KS i isključivo u kombinaciji s 4motion pogonom na sva četiri kotača. U ponudi je i plug-in hibrid s 1,5-litrenim benzincem (150 KS) i baterijom velikog kapaciteta, koja omogućava električni doseg veći od 120 kilometara. Ručnih mjenjača više nema u ponudi, pa sve verzije dolaze s automatiziranim DSG mjenjačem s dvije spojke.

Za ovog kandidata možete glasati na ovom LINKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 10:42