NOVI DETALJI

Alfa se malo preračunala: Novi električni Junior će biti bitno snažniji nego što je najavljeno

Alfa je objavila promijenjene specifikacije za električni Junior Veloce nakon završetka programa dinamičnog razvoja

Alfa Romeo Milano

 Alfa Romeo

Alfa Romeo Junior imao je težak početak s prisilnom promjenom imena samo nekoliko dana nakon premijere, a sada se očito još nešto mijenja. Talijanska marka objavila je da će top model Veloce koji će koristiti pogon na struju 280 KS, što je 40 KS više od prvotno navedenih 240 KS.

Alfa je objavila promijenjene specifikacije za električni Junior Veloce nakon završetka programa dinamičnog razvoja. Prema proizvođaču, testovi su pokazali da snaga elektromotora iznosi zdravih 280 KS, što je na razini s Veloce izvedbama modela Giulia, Stelvio i Tonale. Tvrtka je također otkrila okretni moment elektromotora, koji iznosi respektabilnih 345 Nm.

image

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo

Iako je ovo zapravo pozitivna vijest, sve ovo je prilično čudno. Ne sjećamo se slučaja da proizvođač automobila podcijeni snagu vlastitog automobila za nevjerojatnih 40 KS na premijeri i onda to nekoliko mjeseci nakon toga mijenja. U početku se očito očekivalo da će Junior Veloce razvijati istu snagu s blisko srodnim modelima Abarth 600e i Lancia Ypsilon HF. Ostaje za vidjeti hoće li Abarth i Lancia također revidirati svoje snage ili će 280 KS ostat rezervirano samo za Alfu.

image

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo

Osim najsnažnijeg elektromotora, Alfa Romeo Junior Veloce ima i ovjes spušten za 25 mm u usporedbi s ostalim izvedbama Juniora. Ovjes je kombinira s prednjim i stražnjim stabilizatorima, Torsen diferencijalom na prednjoj osovini, i kotačima od 20 inča. Nadalje, kaže se da je upravljač "najizravniji u segmentu", dok kočnice imaju veće prednje diskove od 380 mm (15 inča) s četveroklipnim kliještima.

image

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo

Alfa Romeo tvrdi da sve nadogradnje omogućuju Junioru da ponudi "najbolju dinamiku vožnje u klasi". Sljedeća faza za Junior je prva runda testiranja za novinare, zakazana na testnoj stazi Balocco, budući da model tek treba proći fazu homologacije za cestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 02:43