23 osobe ozlijeđeno

Drama u Južnoj Koreji: Vlada sazvala hitan sastanak zbog mega požara kojeg je izazvao električni auto

Povod za ovaj potez je požar koji je izazvao Mercedes EQE koji je spontano planuo u podzemnoj garaži stambenog kompleksa u Incheonu.

Požar električnog auta u garaži u Koreji

 YouTube Screenshot

Požari na električnim automobilima događaju se diljem svijeta i predstavljaju ozbiljan problem jer se s njima teško nositi.

U Južnoj Koreji su sada odlučili poduzeti konkretne mjere i njihovo Ministarstvo okoliša će održati hitan sastanak kako bi se raspravljalo o požarima električnih vozila.

Povod za ovaj potez je požar koji je izazvao Mercedes EQE koji je spontano planuo u podzemnoj garaži stambenog kompleksa u Incheonu. Japan Times navodi da je požar oštetio ili uništio otprilike 140 vozila, da su zbog njega 23 osobe završile u bolnici i da je zbog vatre evakuirano više od 700 stanovnika kompleksa.

Ovaj je incident je navodno natjerao vlasnike i suvlasnike nekih zgrada u Koreji da zabrane ulazak električnih vozila u svoje podzemne garaže.

image

Električni auto izazvao požar u garaži

Youtube Screenshot

Reuters izvještava da će Južnokorejska vlada uskoro objaviti "sveobuhvatne mjere u vezi s požarima električnih vozila".

To bi se moglo dogoditi već sljedeći mjesec, a izvješća sugeriraju da bi nova pravila mogla zahtijevati od proizvođača automobila da otkriju tko isporučuje baterije za njihova električna vozila.

image

Požar električnog auta u garaži u Koreji

YouTube Screenshot

Ako je točno, čini se da će Koreanci pod povećalo staviti kineske tvrtke jer je kineska Farasis Energy navodno napravila bateriju koja je kriva za nezapamćeni požar u podzemnoj garaži.

Nije jasno što se time može postići jer ni baterije iz ostalih država nisu "imune na požare" jer u Koreji su već izgorjeli brojni Hyundaiji, Kie, Tesle i automobili drugih proizvođača.

Možda je bolje rješenje da im se dozvoli parkiranje samo u garažama sa specijalnim sustavima za gašenje specifičnih požara baterija bez obzira na zemlju njihove proizvodnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 00:17