TESLA ROADSTER

Elon Musk obećao: Iduće godine konačno kreće proizvodnja ‘ubojice Nevere‘

Musk je potvrdio da je većina razvoja automobila završena te da će novi Tesla Roadster krenuti u proizvodnju sljedeće godine

Tesla Roadster

 Tesla Motors

Još 2011. godine, kada je završila proizvodnja originalnog Tesla Roadstera Elon Musk je obećao nasljednika koji će biti nešto posebno. Od tada je prošlo 13 godina, a do sada smo samo vidjeli prototip i to još, sada već davne, 2017. godine. Sada izgleda da čekanju konačno dolazi kraj.

Zadivljujući roadster s četiri sjedala trebao bi, prema Muskovim najavama, stići iduće godine i postati najbrže ubrzavajući automobil na svijetu, brži čak i od Nevere.

image

Tesla Raodster

Tesla

Musk je 2017. tvrdio da će osnovni model od 0 do 60 milja na sat (96 km/) ubrzati za 1,9 sekundi. To bi bilo sporije od trenutnog rekordera Rimac Nevere, no u međuvremenu je Musk nekoliko puta mijenjao priču i govorio o ubrzanju do 60 milja na sat za manje od 1,5 semundi, za 1,1 sekundu pa čak i za manje od jedne sekunde.

Iako se Musk voli "zaletiti" s nevjerojatnim i neostvarivim prognozama te unatoč tome što "manje od jedne sekunde" zaista ne zvuči nimalo realno, jasno ej da bi Roadster trebao biti fascinantno brz auto, vjerojatno brži od Nevere.

image

Tesla Roadster

Tesla Press

Musk je također svojedobno rekao da ne želi potvrditi maksimalnu brzinu, ali je natuknuo da je iznad 400 km/h. Musk je također tvrdio da Roadster ima bateriju od 200 kWh i doseg od 1000 km po punjenju, tri motora, pogon na sve kotače i torque vectroing sustav. I kapacitet baterije zvuči izuzetno nerealno, no pričekajmo premijeru da vidimo što su u Tesli ovoga puta smislili.

image

Tesla Raodster

Tesla

A o ćemu se radi mogli bismo konačno saznati iduće godine jer je Musk potvrdio da će novi Tesla Roadster krenuti u proizvodnju sljedeće godine. Tijekom razgovora s investitorima o financijskim rezultatima tvrtke u prvom polugodištu, izvršni direktor Tesle rekao je da je tvrtka "dovršila većinu razvoja" na Roadsteru sljedeće generacije.

Bilo bi konačno i vrijeme jer još su 2017. otvorene prednarudžbe za koje su potencijalni kupci morali uplatiti polog od 50.000 dolara. Tada se spominjala očekivana cijena od 250.000 dolara, no bojimo se da će automobil u konačnici biti osjetno skuplji zbog inflacije i velikog rasta cijena automobila posljednjih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 21:59