SMANJUJU EV FLOTU

Europski rent-a-car div: ‘Jednostavno je, korisnici žele automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem‘

Prošle godine Sixt je imao nešto manje od 10.000 električnih vozila, od ukupne flote od gotovo 170.000 vozila, a sada će to još smanjiti

Sixt, ilustracija

 Profimedia

Baš kao i američki Hertz, njemačka tvrtka za iznajmljivanje automobila Sixt također je najavila kako će iznajmljivati ​​manje električnih automobila. Prema tvrtki, razlog je to što kupci radije iznajmljuju automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem.

image

Sixt, ilustracija

Profimedia

“Prilagođavamo svoj udio električnih automobila na temelju potražnje potrošača i možemo vrlo brzo odgovoriti na promjene u potražnji”, objavila je u srijedu najveća europska tvrtka za iznajmljivanje automobila. Prošle godine Sixt je imao nešto manje od 10.000 električnih vozila, od ukupne flote od gotovo 170.000 vozila.

image

Sixt, ilustracija

Manfred Segerer/imago stock&people/Profimedia

Kupnja od stane tvrtki za iznajmljivanje blagodat je za proizvođače automobila koji žele prodati velike količine. Međutim, te se kupnje često pokažu kao loša investicija za iznajmljivače. I Hertz i Sixt su posljednjih mjeseci nagovijestili da se žele riješiti Tesla jer su skupe za održavanje. Osim toga, agresivno smanjenje cijena Tesle potkopalo je vrijednost rabljenih automobila. Vrijednost na kraju razdoblja iznajmljivanja vrlo je važan faktor za rent a car tvrtke.

image

Hertz rent a car

Rodin Eckenroth/Getty images/Profimedia

Hertz je u travnju objavio da se planira riješiti oko 10.000 električnih automobila iz svoje flote. Niže cijene najma i viši troškovi održavanja izvršili su pritisak na profitabilnost tvrtke. Prema iznajmljivaču, rezidualna vrijednost električnih modela smanjuje se brže nego kod usporedivih automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 21:59