ZA PIKES PEAK

Ford je napravio monstruozni pick-up koji proizvodi dvostruko više potiska od bolida F1!

Ovaj monstruozni pick-up trkaći automobil je s ogromnim spojlerima u stanju generirati 2720 kg potisne sile pri brzini od oko 250 km/h

Ford F-150 Lightning SuperTruck

 Ford Media

Ford se vraća na legendarnu brdsku utrku Pikes Peak koja će se ove godine održati 23. lipnja. Ford je tim povodom otkrio i automobil s kojim to namjeravaju napraviti.

Riječ je o monstruoznom pick-up trkaćem automobilu koji je u stanju generirati 2720 kg potisne sile pri brzini od oko 250 km/h.

image

Ford F-150 Lightning SuperTruck

Ford Media

Model Ford F-150 Lightning SuperTruck tu brojku postiže svojom divljom aerodinamikom.

Nisko spušteni pick-up kamionet ima masivno stražnje krilo koje je toliko široko da viri s obje strane straga. Auto također ima široki prednji spliter, velike izlaze za zrak iza prednjih kotača i masivni stražnji difuzor. Ford je automobil razvio u suradnji sa STARD-om.

image

Ford F-150 Lightning SuperTruck

Ford Media

Osim količine potisne sile Ford nije otkrio nikakve daljnje pojedinosti o svom električnom SuperTrucku. Međutim, ima neke stilske sličnosti s podjednako brutalnim SuperVanom 4.2 koji je proizvođač automobila predstavio na prošlogodišnjoj utrci.

image

Ford F-150 Lightning SuperTruck

Ford Media

Trkaći kombi SuperVan Ford je također razvio u partnerstvu sa STARD-om, a bio je to automobil napravljen specijalno za brdske utrke s tri motora i čak 2040 KS.

Ovaj automobil je vozio Romain Dumas koji je u njemu došao do pobjede u klasi Pikes Peak Open i drugog mjesta u ukupnom poretku. Romain Dumas, trostruki pobjednik u Le Mansu i trenutačni rekorder staze na Pikes Peaku vozit će i novi Ford na ovogodišnjoj utrci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 12:50