veliki izazovi

I oni su se preračunali? Jaguar: Naša tranzicija u potpuno električnu marku je ‘vrlo frustrirajuća‘

Prvi pogled na Jaguarov novi smjer dobit ćemo do kraja godine, predstavljanjem novog električnog GT automobila s četvera vrata

Jaguar I-Pace, ilustracija

 Jaguar Media

Jaguar prolazi kroz velike promjene. Ranije ove godine, britanski proizvođač automobila najavio je da će do 2025. ukinuti većinu svoje trenutne ponude prije prijelaza na proizvodnju isključivo električnih vozila.

U ponudi će nakon 2024. ostati samo SUV F-Pace, no i njegov kraj je vrlo blizu. To je dio strategije "Reimagine" koju je JLR pokrenuo prije više od tri godine i koja tek treba rezultirati novim električnim automobilima marke Jaguar. Sada je šef Jaguara za Top Gear izjavio da je ova strategija bila "vrlo frustrirajuća".

image

Jaguar I-Pace, ilustracija

Jaguar Media

Jaguarov generalni direktor Rawdon Glover rekao je publikaciji da je ova tranzicija "potpuna reinvencija brenda", pri čemu se proizvođač automobila želi premjestiti na "tržište skupljih auta", ograničiti proizvodnju i usredotočiti se na tri vozila u svojoj liniji. To je dovoljno posla samo po sebi, ali Jaguar također potpuno prelazi na izradu električnih vozila.

image

Jaguar I-Pace, ilustracija

Jaguar Media

To je predstavljalo velike izazove, budući da je za razvoj novih proizvoda potrebno vrijeme. Električna vozila nisu poput automobila s unutarnjim izgaranjem koje ova tvrtka proizvodi desetljećima, i osim sada zastarjelog modela I-Pace nemaju nikakvih iskustva s njima.

Glover je rekao da Jaguaru treba "cijeli paket usluga za električna vozila", što je posebno važno za marku koja pokušava zaraditi više novca prodajom manjeg broja skupljih modela.

image

Jaguar I-Pace, ilustracija

Jaguar Media

Prvi pogled na Jaguarov novi smjer dobit ćemo do kraja godine, predstavljanjem novog električnog GT automobila s četvera vrata koji će navodno koštati više od 100.000 funti (više od 118.000 eura). Nastat će na novoj Jaguar Electrified Platformi, istoj kao i dva nadolazeća električna SUV-a koji će uslijediti nakon njega.

image

Jaguar I-Pace, ilustracija

Jaguar Media

Jaguarov novi GT automobil prvi je veliki pomak marke na skuplji segment tržišta i Jaguar se nada da će im pomoći da se uzdigne do statusa kakav imaju Porsche i Bentley u vrijeme kada interes potrošača az električna vozila opada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 13:50