KONCEPTNA PREMIJERA

Legendarna francuska sportska marka predstavila svoj prvi SUV. Ovo je novi Alpine

Alpine obećava da će konačni automobil koji dolazi iduće godine zadržati oko 85 posto vanjskog dizajna ovog koncepta

Alpine A390 ß Concept

 Alpine press

Tržište nakrcano bezbrojnim SUV-ovima raznih oblika, veličina i cjenovnih klasa uskoro će dobiti još jedan novi model. I to od tvrtke koja se još do nedavno fokusirala na lagane sportske automobile.

Alpine je predstavio svoj A390_β, za sada samo koncept, no proizvodnja je već potvrđena i uslijedit će već iduće godine, nakon blagih modifikacija ovoga što vidite.

image

Alpine A390 ß Concept

Alpine press

Baš kao što Ferrari odbija nazvati svoj Purosangue SUV-om, Alpine također ne koristi ovaj akronim. Umjesto toga, za njih je to "sport fastback". Spuštena linija krova daje dojam klasičnog SUV Coupe modela, a nedostatak srednjeg B nosača i "samoubilačka stražnja vrata" koja se otvaraju suprotno smjeru vožnje sasvim sigurno neće "preživjeti" put do serijske verzije.

image

Alpine A390 ß Concept

Alpine press

Iako koncept izgleda uzbudljivije od tipičnog SUV-a kakve viđamo svaki dan, logika nam govori da će stvarno vozilo biti mnogo umjerenije. No to se ne bi trebalo dogoditi. Alpine obećava da će konačni automobil zadržati oko 85 posto vanjskog dizajna ovog koncepta. Alpine tvrdi da je futuristički interijer "inspiriran bolidima Formule 1", ali očito s puno više sjedala.

image

Alpine A390 ß Concept

Alpine press

Tehničke specifikacije su u ovom trenutku ograničene, ali znamo da će serijski model imati tri električna motora. Jedan će biti smješten sprijeda, a druga dva straga, omogućujući pogon na sve kotače. Obećano je aktivno raspoređivanje okretnog momenta za više zabave u vožnji.

image

Alpine A390 ß Concept

Alpine press

A390 će biti drugo električno vozilo iz Alpine, nakon modela A290 koji jw baziran na Renaultu 5. Također postoje planovi za A310 coupe, veći sportski automobil s četiri sjedala koji će se suprotstaviti Porscheu 911, ali s električnim pogonom.

image

Alpine A390 ß Concept

Alpine press

Do kraja desetljeća Alpine namjerava imati čak sedam električnih vozila u svojoj rastućoj liniji. Superautomobil je nedavno potvrđen i bit će potpuno električni ili će imati motor s unutarnjim izgaranjem na vodik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 14:10