BIZARNO

Ludo: Flota ‘šašavih robotaksija‘ svake noći trubljenjem terorizira susjede u San Franciscu

Koliko god to bilo neugodno za susjede, nedvojbeno je smiješno gledati kako šašavi automobili roboti tube jedni drugima

Waymo autonomno vozilo

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia

Waymo je 25. ponudio uslugu svojih robotskih taksija svima u San Franciscu te tako sada bilo tko u San Franciscu može preuzeti aplikaciju i pozvati vlastitog robotskog šofera. Iako je prošlo tek nekoliko mjeseci, automobili Waymo sada izluđuju susjede neprestanim trubljenjem usred noći.

Između vožnji, mnogi Waymo taksiji vraćaju se na svoje parkiralište kako bi se "odmorili" dok čekaju da ih ponovno pozovu. To se parkiralište nalazi između nekoliko stambenih zgrada i taksiji jedni drugima trube cijelu noć, držeći susjede budnima.

"Automobili su robotizirani i trube jedni drugima, unatoč tome što nema nikoga u autima dok se to događa", rekao je Chris Cherry, stanovnik San Francisca, za NBC Bay Area.

image

Waymo autonomno vozilo

Jason Henry/AFP/Profimedia

No zašto se to događa i čemu uopće neugodni noćni "koncert" robotskih taksija. Budući da se robotaksiji sami parkiraju na parkiralištu, moraju pronaći slobodna mjesta.

Ponekad, dok pokušavaju autonomno manevrirati parkiralištem, mogu se približiti drugim parkiranim Waymo vozilima, koja će zatim zatrubiti kao znak upozorenja, baš kao bi i čovjek napravio kada bi vidio da se njegovom autu opasno približava neko vozilo na parkiralištu. No budući da je parkiralište puno desetaka Waymo automobila koji rade cijelu noć, to se događa vrlo često. Prema susjedima, Waymo robotski taksiji najviše trube su oko špice i u 4 sata ujutro.

image

Waymo autonomno vozilo

Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia

“Volimo ih imati tamo, samo bismo voljeli da prestanu stalno trubiti u četiri ujutro”, rekla je lokalna stanovnica imena Cherry.

Srećom, Waymo zna za ovaj problem i radi na njegovom rješenju. "Svjesni smo da u nekim scenarijima naša vozila mogu nakratko zatrubiti dok se kreću našim parkiralištima." rekao je glasnogovornik Wayma za NBC. "Identificirali smo uzrok i u procesu smo implementacije popravka."

image

Waymo autonomni taksi

Profimedia

Koliko god to bilo neugodno za susjede na parceli punoj Wayma, nedvojbeno je smiješno gledati kako šašavi automobili roboti tube jedni drugima. Čak i s najnaprednijim autonomnim hardverom i softverom na svijetu, i dalje se ponašaju kao skupina tipičnih gradskih vozača koji trube jedni drugima kako bi se žalili na loše parkiranje ili vožnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 10:55