SLUŽBENA NAJAVA

Novi Twingo će se proizvoditi u susjedstvu, bit će jedan od najjeftinijih električnih auta

Maleni Renault Twingo bit će električni, a cilja se na cijenu od 20.000 eura

Renault Twingo, ilustracija

 Renault

Novi električni Renault Twingo predstavljen je kao prototip krajem prošle godine, a na ceste stiže za dvije godine. Iz Renaulta je sad stigla konačna potvrda za to uz najavu da će se novi Twingo proizvoditi u Renaultovoj tvornici Revoz u Novom Mestu.

Tvornica Revoz u kojoj su se u povijesti proizvodili mnogi modeli Renaulta, najviše Clio i Twingo, trenutno proizvodi još aktualni Twingo, Clio i Mitsubishi Colt.

U nadolazećim mjesecima Renault će podržati značajna ulaganja u slovensku tvornicu za modernizaciju proizvodnih pogona, dok će slovenska vlada odigrati svoju ulogu kroz investicijske poticaje za francusku grupaciju.

Slovenski premijer Robert Golob pozdravio je odluku Renaulta da novi Twingo proizvodi u Sloveniji, istaknuvši da je njegova zemlja time potukla konkurenciju iz ostalih europskih tvornica francuskog koncerna.

Estetski blizak prvoj generaciji, s malom karoserijom koja izgleda poput monovolumena, novi Renault Twingo bit će isključivo električni i cilja na početnu cijenu od oko 20.000 eura čime bi trebao postati jedan od najjeftinijih električnih auta na europskom tržištu.

Zbog smanjenja troškova Renault traži partnere za razvoj novog modela, a nakon što je suradnja s Volkswagenom propala, sada (prema izvješću Automotive Newsa) okreće pogled prema kineskim proizvođačima, koji bi se savršeno uklopili u cijelu priču zbog svojeg iskustva s jeftinim električnim modelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:31