NAJAVA

Porsche Cayenne će dobiti električno izdanje, ali i zadržati V8 jer ga kupci žele

Porsche je objavio kako će nastaviti ulagati u sadašnju generaciju Cayennea, uključujući poboljšanje ponude pogonskih sklopova

Porsche Cayenne GTS

 Porsche Press

Porsche je ovaj tjedan priznao da bi njegovi planovi za elektrifikaciju mogli biti preambiciozni. Proizvođači automobila bilježe usporavanje prodaje električnih vozila i mnogi preispituju svoje buduće proizvodne planove. Četvrta generacija Cayennea debitirat će u drugoj polovici desetljeća kao potpuno električno vozilo, ali će Porsche također nastaviti paralelno prodavati aktualnu treću generaciju modela s benzinskim pogonom.

image

Porsche Cayenne GTS

Porsche Press

Porsche je objavio kako će nastaviti ulagati u sadašnju generaciju Cayennea, uključujući poboljšanje ponude pogonskih sklopova i povećanje učinkovitosti V8 motora kako bi zadovoljio buduće propise o emisijama. Također će uložiti u razvoj hibrida, te tako u budućnosti nuditi Cayenne s tri izbora pogonskih sklopova diljem svijeta "do 2030. i nakon toga".

image

Prototipovi novog električnog Porsche Cayennea

Porsche Media

Iako Porsche planira zadržati Cayenne s benzinskim motorom, ne odustaje u potpunosti od svojih napora na elektrifikaciji. Prema riječima izvršnog direktora tvrtke Olivera Blumea, Porsche bi 2030. u svom prodajnom miksu mogao imati "više od 80 posto električnih automobila, ako će za to postojati interes kupaca." Međutim, trenutni prodajni trendovi pokazuju da bi prijelaz na električna vozila mogao potrajati dulje od očekivanog, zbog čega Porsche i drugi prilagođavaju planove.

image

Prototipovi novog električnog Porsche Cayennea

Porsche Media

Proizvođač automobila već testira električni Cayenne na cesti. Prvi prototipovi službeno su napustili tvornicu i dovršit će rigorozan program evaluacije tijekom milijuna kilometara prijeđenih od sada do premijere za nekoliko godina. Koristit će Porscheovu Premium Platform Electric arhitekturu i vjerojatno će imati nekoliko konfiguracija baterije i pogona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 17:38