NOVE INFORMACIJE

Prvi električni Ferrari će koštati više od 500.000 eura, već razvijaju i drugi model na struju

Vjeruje se da tvrtka namjerava ograničiti proizvodnju svih automobila na najviše 20.000 primjeraka godišnje, barem na neko vrijeme

Hibridni Ferrari SF90 Stradale, ilustracija

 Ferrari

Najbolje čuvana tajna u Maranellu ovih dana je novi električni Ferrari. Prvi Ferrari bez motora s unutarnjim izgaranjem proizvodit će se u novoj tvornici u rodnom gradu tvrtke i trebao bi se na tržištu pojaviti u posljednjem kvartalu 2025. godine.

To su ujedno i jedine pouzdane informacije koje su iz Ferrarija izašle do sada. No pojavila se još jedna: Reuters je objavio kako su od pouzdanih izvora saznali da će električni talijanski auto koštati najmanje 500.000 eura.

image

Hibridni Ferrari SF90 Stradale, ilustracija

Ferrari

Reutersov izvor je također doznao da je drugi Ferrarijev električni automobil već u fazi razvoja. Kako bi se izbjeglo "razvodnjavanje" marke, odnosno prevelika prodaja koja bi naštetila ekskluzivnosti, vjeruje se da tvrtka namjerava ograničiti proizvodnju svih vozila na ne više od 20.000 primjeraka godišnje, barem na neko vrijeme.

image

Hibridni Ferrari SF90 Stradale, ilustracija

Ferrari

Prodaja Ferrarija je stalno rasla iz godine u godinu, dosegnuvši 13.663 automobila u 2023. godini. Kupci su spremni godinama strpljivo čekati da preuzmu svoj Ferrari.

Prošlog studenog, izvršni direktor Benedetto Vigna spomenuo je da su knjige narudžbi na rekordnoj razini, odnosno da ih ima toliko da je proizvodnja za 2025. godinu već bila rasprodana. To znači da se na aktualne narudžbe mora čekati najmanje do 2026. godine.

image

Ferrari Purosangue

Ferrari

Kako bi izbjegao da postane SUV marka, Ferrari je ograničio godišnju proizvodnju SUV-a Purosanguea na 20 posto ukupne proizvodnje.

Automobil košta od oko 400.000 eura i vjerojatno bi se prodavao još bolje da nema tih ograničenja u proizvodnji. S novom tvornicom za električna vozila još više će automobila silaziti s proizvodne trake.

image

Ferrari Purosangue

Ferrari

Što se tiče prvog električnog Ferrarija, šef marketinga Ferrarija Emanuele Carando nedavno je rekao da će imati "autentičan zvuk" i da će biti "pravi Ferrari".

Predviđa se da će novi električni model činiti oko pet posto ukupne prodaje, no do 2030. bi električni Ferrariji trebali činiti čak 40 posto prodaje marke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 21:58