Još malo bolji

Samo godinu dana nakon VW redizajna još jednom poboljšao svoj ID.3: Ovo su novosti

Najvažnije inovacije su nova verzija Pro S s 231 KS, osvijetljeni klizači za postavke klime i glasnoće i predkondicioniranje baterije

Volkswagen ID.3

 Volkswagen Media

Jedva godinu dana nakon opsežnog redizajna Volkswagen je napravio još jednu sveobuhvatnu nadogradnju za svoj najmanji električni automobil ID.3. Najvažnije inovacije su nova verzija Pro S s 231 KS, dugo očekivani osvijetljeni klizači za postavke klime i glasnoće, poboljšano planiranje punjenja i predkondicioniranje baterije prije brzog punjenja.

image

Volkswagen ID.3

Volkswagen Media

Novi stroj od 231 KS kombiniran je s dobro poznatom baterijom od 77 kWh. Prema VW-u, motor je evolucija dosadašnjeg motora s 204 KS. Povećanjem snage sprint do 100 km/h se skraćuje na 7,1 sekundu, potrošnja se iznosi od 15,6 do 16,3 kWh/100 km, a WLTP domet je do 559 kilometara.

image

Volkswagen ID.3

Volkswagen Media

Baterija od 77 kWh novog ID.3 Pro S sada se puni snagom do 175 kW, a prije je to bilo maksimalno 170 kW. Predkondicioniranje skraćuje vrijeme punjenja, posebno zimi. Ono se pokreće automatski kada u navigaciju unesete stanicu za brzo punjenje ili ručno.

image

Volkswagen ID.3

Volkswagen Media

Iznutra, ID.3 ima veći zaslon osjetljiv na dodir (12,9 umjesto 12,0 inča), a stiglo je i dugo očekivano osvjetljenje klizači osjetljivih na dodir za kontrolu temperature u unutrašnjosti auta i glasnoće audio sustava. Višenamjenski upravljač također je malo redizajniran, no ostale su pomalo nespretne dodirne kontrole na njemu. VW-ova glasovna asistentica Ida, sada također ima pristup umjetnoj inteligenciji ChatGPT-a. Osim toga, VW obećava poboljšani e-route planner, odnosno poboljšano planiranje punjenja u navigacijskom sustavu.

image

Volkswagen ID.3

Volkswagen Media

Novost je i svojevrsna wellness funkcija s kojom se može upravljati ambijentalnim osvjetljenjem, zvukom i klimatizacijom putem različitih načina rada. Pri lansiranju bit će dostupni načini Fresh Up (osvježenje), Calm Dow (opuštanje) i Power Break (odmor). Sličnu funkciju ima i novi Tiguan.

image

Volkswagen ID.3

Volkswagen Media

U Hrvatsku novi model još nije stigao i ne znamo njegove cijene, no u Njemačkoj je pretprodaja nove izvedbe Pro S već počela. Auto u tamošnjem konfiguratoru ima početnu cijenu od 47.595 eura. ID.3 će uskoro dobiti i dodatne nove sportske varijante: ID.3 GTX s 286 KS i stražnjim pogonom i ID.3 GTX Performance s dva motora, pogonom na sve kotače i 326 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:02