SCOUT MOTORS

Volkswagen u listopadu predstavlja prve modele svoje nove marke: Evo o čemu se radi

Nova tvrtka Scout Motors nije objavila nikakve tehničke pojedinosti o svojim nadolazećim proizvodima, ali je pokazala par skica

Skice novih modela marke Scout

 Scout Motors

Scout Motors je potvrdio da će otkriti svoja prva vozila nove generacije 24. listopada. Američka marka koja je sada u vlasništvu VW-a debitirat će s konceptnim verzijama električnog SUV-a i pick-up kamioneta, a 2026. godine će uslijediti i proizvodne verzije koje će se proizvoditi u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini.

Potvrda za ovo je stigla u obliku jednostavnog teaser videa objavljenog na društvenim mrežama. Stilizirano ime marke pojavljuje se ispod kompasa, a ispod toga stoji tekst koji glasi "otkrivanje 24. 10. 2024."

Taj je datum poseban za obožavatelje originalnog International Scouta, terenskog rivala vozilima poput Forda Bronca i preteče modernih SUV vozila. Naime, posljednji Scout II napravljen je u listopadu 1980., a onda je proizvodnja ugašena zbog financijskih problema tvrtke International Harvester koja je proizvodila automobile.

Tvrtka sa sjedištem u Illinoisu reorganizirana je i preimenovana u Navistar 1986., a VW je stekao prava na ime Scout 2020. kada je tvrtku Navistar kupila tvrtka Traton, bivši Volkswagen Truck & Bus AG, koji je vlasnik marki kao što su MAN i Scania.

image

Skice novih modela marke Scout

Scout Motors

Nova tvrtka Scout Motors nije objavila nikakve tehničke pojedinosti o svojim nadolazećim proizvodima, ali je prethodno pokazala par skica koje nam daju pogled na profile visokog SUV-a i robusnog pick-up kamioneta. Zamišljeni da "ukradu kupce" od Riviana, Forda i Jeepa, auti će se proizvoditi u novoj tvornici vrijednoj 2 milijarde dolara u Blythewoodu, koja će moći proizvoditi do 200.000 vozila godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:56